Hopp direkte til Søk

Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Nordisk mesterskap 2011 - baneskytingen

Tor Harald Lund ble Nordisk mester, med 335 poeng og Eileen Torp ble Nordisk mester i ungdomsklassen, med 332 poeng.

Skyteprogram for baneskytingen i Nordisk:
Det skytes på 200 meter med samme program for både ungdom og senior. På den internasjonale skiven er tieren 6,67 centimeter i diameter (på DFS-skiven er tieren 10 centimeter på 200 m). Innledende skytes det 5 skudd liggende på 1 minutt, 5 skudd stående, 3 min, 5 skudd knestående, 2 min og 10-skudd (3 stå, 3 kne og 4 liggende), på 5 minutter. Finalene avvikles med 5 skudd knestående på 3 minutter, og 5 enkeltvise skudd stående, med 1 minutt skytetid pr skudd, og anvisning mellom skuddene.

Nordisk mesterskap:
Tor Harald Lund vant i fjor, og i år forsvarte han sin Nordiske tittel på banen, med 96 poeng i finaleskytingen, og 335 poeng. Knut Jørgen Brodahl skjøt seg opp til en 2. plass i mesterskapet med 97 poeng på finaleskytingen, og 334 poeng. Dette ble poenget før John Olav Ågotnes med 93 poeng på sine finaleskudd, og 333 poeng. Det ligger an til 9-dobbelt norsk på banen, og poengsummen 3962 for de 12 tellende i laget. Arild Røyset som ledet etter innledende skyting med 242 poeng, fikk 90 poeng på sine finaleskudd og endte på en 5. plass i sammendraget med 332 poeng. God finaleskyting ble det også på Pål Øivind Ørmen og Inge Hvitås, begge med 96 poeng. Stian Bogar hadde som John Olav Ågotnes 240 poeng fra innledende skyting. Bogar skjøt 92 poeng i sin finale, og endte med dette på en god 4. plass, med 332 poeng.

Ungdomsnordisk:
Eileen Torp forsvarte førsteplassen med 50 poeng på sin kneserie, 42 poeng på de enkle stående skuddene og 92 poeng på finaleskytingen. Sammenlagt 332 poeng. Hun skjøt knallsterke 240 poeng på innledende skyting. Simon Kolstad Claussen gikk forbi Anne Ingeborg Sogn Øiom (91 poeng i finalen) i sammendraget, og sikret seg 2. plassen foran Øiom. Claussen gjennomførte den beste finaleskytingen med 48 poeng på knestående, 46 på stående, og 94 poeng. Kathrine Idland beholdt sin 4. plass fra innledende skyting, med 90 poeng i finalen. Rut Bjerva skjøt seg opp fra en 8. plass til 5. plass med 92 poeng i sin finale.