Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

De første NC-vinnerne kåret

Ruben Aronsen fra Storfjord vant norgescupen i felthurtig.

Ruben Aronsen fra Storfjord vant norgescupen i felthurtig, mens Thomas Høgåsseter ble første norgescupvinner i Stang.

Av Tom-Vegard Feltstykket

Etter et prøveår i fjor har det vært avviklet norgescup i Stang- og felthurtig for første gang. Etter seks runder fikk de 16 beste i hver cup muligheten til å skyte seg opp i en superfinale i Mauken skytefelt i dag. Det ga flere endringer i toppen av lista.

Raskest i Norge

Storfjord-skytteren Ruben Aronsen vant Stang-cupen med strålende-resultat. De fire beste stevnene telte. Han stoppet på 26,35 sekunder totalt. Han hadde fire gjennomføringer på seks-tallet. Det ble ingen forbedring av tidene i dagens superfinale, der han fikk 13,33 sekunder.

Ole Christian Gruer fra Røyken og Hurum ledet etter første runde, men endte på andreplass totalt med 26,47 sekunder. Det betyr at det på fire beste stevnene kun skilte 12 hundredeler mellom duoen.

En som brukte superfinalen godt var Hans J. Løkkesmo fra Budal. Med 6,55 sekunder i dag skjøt han seg opp på pallen med 27,24 sekunder.

Deretter fulgte Jenny Stene, Haga med 27,89 sekunder, Idar Moren fra Malmefjorden med 28,04 sekunder, Sverre Håvard Melhus fra Rissa med 28,55 sekunder, Roy Håkstad fra Lakselvdal med 28,97 sekunder, Tore Nilsen fra Storfjord med 29,31 sekunder, Truls Pedersen fra Lakselvdal med 29,54 sekunder og Kurt Eirik Bekkevold fra Oslo Østre med 29,56 sekunder.

Stang-cupen

Det var ikke uventet Stang-mesteren fra fjorårets Landsskytterstevnet som vant norgescupen i Stang, men Thomas Høgåsseter fra Raumnes fikk hard kamp fra Inge Hvitås fra Sauherad. Førstnenvte endte på 129 treff, mens Hvitås fikk 128 treff. Sistnevnte skjøt 32 treff i superfinalen mot Høgåsseters 30 treff.

Også her skjøt Hans J. Løkkesmo fra Budal seg opp på pallen med 30 treff i superfinalen. Han fikk da 117 treff.

John Olav Ågotnes endte på 116 treff og ble nummer fire. Deretter fulgte Jesper Nilsstua fra Raumnes med 113 treff, Vegar Bakken fra HV-11 med 113 treff, Torfinn R. Johnsen med 111 treff, Tore Nilsen fra Storfjord med 110 treff, Trond Glidje fra HV-08 med 110 treff og Jo Ivar Løvseth fra Forsvarets Personell- og Vernepliktssenter med 110 treff på sine fire tellende stevner.

Lagkonkurranse

I norgescupen var det også en lagkonkurranse. HV-08 Agder og Rogaland vant Stang med 315 treff, mens Oslo Østre vant lagskytingen i felthurtig med 97,98 sekunder.