Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Nykommere på pallen

Illustrasjonsbilde fra NC 2015

Tor Idar Aune besitter statistikk i hopetall både fra sitt eget hode, og arkiver som er godt oppdatert. Han har her gjort seg noen betraktninger etter årets førsterunde i norgescupen.

Geir Atle Metveit hadde aldri før vært på pallen i et stevne i Norgescupen. Nå står han med to seire etter helgas runde i Trøndelag.

Ingen av de tre beste på Byneset hadde noen gang vært nettopp det i Norgescupen. Geir Atle Metveit vant foran Tor Arnfinn Homme og Reidun Kristin Knapstad.

Også tredjemann i Skjelstadmark var topp 3 for første gang i karrieren. Peter Sørli tok tredjeplassen, slått av de gamle traverne Hans Kristian Wear og Trond Bergan. 

Wear ble også nummer to hos Trondhjems og er nå nummer ti på adelskalenderen i Norgescupen med totalt 18 pallplasser – sju av dem er førsteplasser. Bergan er nummer 15 med 16 turer på pallen i NC.

Tor Harald Lund klatrer på sin side enda nærmere den absolutte toppen på adelskalenderen. Fortsatt er han nummer tre på statistikken, men etter tredjeplassen i stevnet til Trondhjems er han bare fem pallplasser bak lederen Ola Tore Dokken.

Dokken står med 52 pallplasser, Tor-Erik Fossli har 50 og Lund har nå 47 ganger vært blant de tre beste i et Norgescupstevne.

Hans Kristian Wear ble den femte skytteren med 350 poeng i et Norgescupstevne. Ola Tore Dokken og Tor-Erik Fossli skjøt 350 i 2003, Vebjørn Berg i 2009 og Kim-Andre Aannestad Lund i fjor. Det er andre gang Wear når 350 poeng i et DFS-stevne, første gang var i Skien i 2013.

350 poeng er nå notert 37 ganger i et åpent stevne i Det frivillige Skyttervesen siden Frode Kristensen ble den første i 1999. Tidligere i år har både Kim-Andre Aannestad Lund og Tor Harald Lund gjort kunststykket. Det er første gang poengsummen skytes i Nord-Trøndelag fylke og selvfølgelig banerekord på Skjelstadmarks bane i Rådalen.