Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Kim-André Aannestad Lund leder fortsatt Norgescupen 2014

Kim-André Aannestad Lund leder NC 2014, her med søsteren Katrine som vant NC 2013

Etter 2. runde i Norgescupen i baneskyting 2014 leder Kim-André Aannestad Lund med 1740 poeng.

Norgescupens 2. runde arrangeres i forbindelse med LS 2014 - Sandnes. Det var arrangørlagene Imenes, Froland og Kristiansand/Randesund/Toppdal som ønsket skytterne velkommen til sine NC-stevner. Igjen skal vi berømme arrangørlagene for arbeidet som legges ned og rammen rundt arrangementet for at dette skal bli kvalitetsstevner.  Eneste vi har registrert er noen utfordringer med live-visning, og det er bagateller i denne sammenhengen. 

De tre arrangørene hadde et snitt på 920 deltakere fordelt på:

Imenes – 896 deltakere
Froland – 917 deltakere
Kristiansand/Randesund/Topdal – 974 deltakere

Norgescupen i forkant av LS er en liten indikator på skyteform for de enkelte skytterne, og ut fra sammenlagtlisten kan vi lese at dette kan bli tidenes LS, med mange toppskyttere i storform. Tør vi gjette på at 250-barrieren blir brutt på LS for første gang? 

Kim-André Aannestad Lund med et knippe andre skyttere kan være kapable for dette, for maken til jevn skyting på høyt nivå er det få som har prestert tidligere. Skytterkongen fra Jondalen som nå også kan krones med tittelen Militær Norgesmester i geværskyting - klasse HK416, leder Norgescupen i baneskyting med 1740 poeng. Dette er 8 poeng foran Simon Kolstad Klaussen, Høland/Bjørkelangen, som ligger på en andreplass i sammendraget med 1732 poeng. På tredjeplass finner vi Tor Harald Lund som med 349 poeng og stevneseier i Kristiansand endte på 1731 poeng så langt i cupen.

Vi nevner også Tor Gaute Jøingsli, Lom og Sjåk, med to pallplasseringer under 2. runde Sørlandet, og et 348 resultat fra 1. runde. 

Vi har registrert svært gode enkeltprestasjoner på flere skyttere i 2. runde av Norgescupen og henviser til "Norgecupen sammenlagt", samt FB - 2. runde for å se de enkeltes prestasjoner. Med 6 av 9 tellende stevner og finalestevnet i Reinsfell som obligatorisk og tellende vil vi helt garantert få endringer i sammenlagtlisten. Det ser ut til at Kim-André har godt grep om sammendraget, men endelig sluttliste får vi kun etter at siste skudd er skutt.

Følg med i den spennende avsluttende 3. runden i Midt-Norge, hvor skytterlagene Fosna, Aspøy og Straumsnes og Reinsfjell står klare til å ta i mot skytterne. 

Pallplasseringer i Norgescupens 2. runde - Sørlandet:

Imenes:
1 Tor Arnfinn Homme, Topdal - 349 poeng
2 Roger Ottosen, Vestre Toten - 349 poeng
3 Jan Kåre Moland, Drangedal - 348 poeng

Froland:
1 Vegard Solhaug, Aurland - 349 poeng
2 Simon Kolstad Claussen, Høland/Bjørkelangen - 348 poeng
3 Tor Gaute Jøingsli, Lom og Sjåk - 348 poeng

Kristiansand/Randesund/Toppdal:
1 Tor Harald Lund, Søgne - 349 poeng
2 Mette Elisabeth Finnestad, Søgne -  347 poeng
3 Daniel Sørli, Høland/Bjørkelangen - 347 poeng
3 Tor Gaute Jøingsli, Lom og Sjåk - 347 poeng