Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Ole Kristian Bryhn vant NC 2011 suverent.

Tre strake seiere på Bryhn i siste runde av NC 2011

Ole Kristian Bryn med 510 poeng og 200 poengs margin margin til Kim Andre Lund. Tore Veie skjøt seg til en 3. plass.

Med 348 poeng i Rådalen, og sin tredje strake stevneseier, vant Bryhn Norgescupen sammenlagt med 510 poeng, og 200 poengs margin til Kim Andre Lund som ble nr 2. Tore Veie skjøt seg til en 3. plass.

Det var arrangørlagene Lånke, Selbu og Hegra/Skjelstadmark/Sjørdal som tok i mot skytterne under årets avslutningsrunde av Norgescupen. Igjen var det dyktige arrangører som la en fin ramme rundt NC-skytingen. Det var Rådalsalliansen som stod for avslutningsstevnet, og her var det LS-speaker, Tor Idar Aune, som hadde regien for spakertjeneste og finaleavvikling. Og, da vet vi at arrangmentet er i trygge hender. Etter endt skyting skulle den enkelte skytter få sin skive anvist, og publikum fulgte spent med.

 Ole Kristian Bryhn (Røyken og Hurum) hadde to stevneseiere sikret allerede før den innledende skytingen i Rådalen. Med 349 poeng i Lånke og 347 i Selbu hadde skytteren fra Røyken og Hurum festet et godt grep om NC-seieren totalt. Men, det var altså 35 skudd igjen, og poeng som skulle fordeles. Fra skive 1, i siste laget på den innledende skytingen, la Bryhn inn hele 248 poeng, og rett i ledelse etter 25-skudd. Det var klart at han igjen skulle innta skive nr 1 i finalen. Ole Kristian Bryhn gjorde ingen feil, og 10,0 på sjette skuddet ble god som gull, for med 100 poeng og 348 poeng fikk han sin tredje strake seier under avslutningrunden og innkasserte suverene 300 NC-poeng. Dette er første gang vi registrerer en skytter med over 500 NC-poeng, noensinne...

 Det ble bare et spørsmål om poengfordeling bak Bryhn, og vi kunne registrere at Kim Andre Lund (Jondalen)  forsvarte sin 2. plass i sammendraget, med 3 x 345 poeng i Lånke, Rådalen og Selbu. Tore Veie (Rissa), skjøt seg opp til en 3. plasss med 2 x 346 poeng i Lånke og Rådalen, og 342 poeng i Selbu. Om det var langt opp til førsteplassen, så skilte det bare ett poeng mellom Lund og Veie.

Det var mye god skyting under avslutningrunden av NC 2011, og flere skyttere skjøt seg oppover på lista. Vi registrerte blant andre Espen Berg-Knutsen (Nordstrand), som kom inn på en god 4. plass i sluttlista. Knut Bråthen (Kongsberg) og Pål Øyvind Ørmen (Råde) klatret også opp i sammendraget.

Pallplasseringer på enkeltstevnene:

Lånke:

1 Ole Kristian Bryhn (Røyken og Hurum) 349 poeng
2 Vebjørn Berg (Blaker) 348 poeng
3 Espen Berg-Knutsen (Nordstrand) 348 poeng

Selbu:

1 Ole Kristian Bryhn (Røyken og Hurum) 347 poeng
2 Katrine Lund (Jondalen) 346 poeng
3 Knut Bråthen (Kongsberg) 346 poeng

Rådalen:

1 Ole Kristian Bryhn (Røyken og Hurum) 348 poeng
2 Pål Ø. Ørmen (Råde) 347 poeng
3 Tommy Opdalshei (Dunderlandsdalen) 347 poeng