Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Ole Martin vant Kongepokalen

Ole Martin Erdal fra Førde skytterlag vant sin første Kongepokal under årets NM i skifelt. Han gikk rakest i sporet og skjøt best.

Det har vel egentlig bare vært et spørsmål om når Ole Martin Erdal fra Førde skulle vinne Kongepokalen. Til tross for at han bare er 21 år, har han i flere år vært den raskeste skifeltløperen i landet. Når man i tillegg vet at han er en meget god DFS-skytter, var det bare et tidsspørsmål når han skulle få klaff.

Under normaldistansen i NM hadde han en løpstid på nesten 47 minutter. Det var drøyt to minutter bedre tid enn 18-åringen Trygve Aaland Tryggestad fra Sunnylven (bildet til venstre), som var nest raskest. På skytingen fikk Ole Martin 29 treff, og var sammen med Per Johan Gjølga fra Stallvik beste skytter. Veteranen Gjølga fikk 3. plassen, bak Trygve Aaland Tryggestad, som skjøt 28 treff og ble nummer to. Med en 21-åring og en 18-åring på toppen av seierspallen kan man med andre ord si at ungdommen nå for alvor har tatt over i skifelt. Det er et sundt tegn!

Les også: Ole Martin Erdal vant NM sprint.

Blandt damene var det Heidi Skaug fra Isfjorden og Åndalsnes (bildet over) som var den sterkeste for andre dag på rad. Heidi Skaug hadde nok en gang klart beste løpstid, og vant til tross for at Anne Kirsten Hellevang fra Hyen hadde to treff mer enn Skaug.

Resultatlister fra NM skifelt normaldistanse:

Resultatlister fra NM skifelt sprint:

I NM skifelt er det ukjente avstander.
Skyteopplegget for klasse senior menn var som følger:

Hold 1:       Vert. stripe 10x30         Avstand 155 meter
Hold 2: 1/3-figur Avstand 395 meter
Hold 3: 1/8-figur Avstand 265 meter
Hold 4: B65 Avstand 455 meter
Hold 5: Sirkel 18 Avstand 152 meter