Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Skaug og Erdal vant sprint NM i skifelt

Heidi Skaug fra Isfjorden og Åndalsnes og Ole Martin Erdal fra Førde ble norgesmestere i sprint for seniorer under NM i skifelt i Hornindal.

Første øvelse i årets NM var sprint. Sol, lite vind og ellers fine forhold gjorde dette til en fin konkurranse. Skytedelen var imidlertid noe vanskeligere enn vanlig, noe som førte til mye bom og mange strafferunder. Ingen av seniorene hadde mindre enn tre strafferunder på sine 12 skudd.

Ole Martin Erdal var kanskje den største favoritten blant herrene. Ole Martin er 5. klasse skytter i DFS. I tillegg er han en av landets beste skiskyttere og langrennsløpere.
Ole Martin åpnet bra, og fikk 6 treff på liggende. På stående ble det derimot ikke klaff. Det ble 6 bom, noe som førte til at kampen om seieren ble meget jevn. I mål vant Erdal med 10 sekunders margin på superveteranen Reidar Helland fra Lund. 2 sekunder bak Helland igjen fulgte Alfred Tytingvåg fra Rand, så dette var virkelig et "close race".

Blant damene har Anna Kirsten Hellevang vært ubeseiret i skifelt i mange år. I år deltok imidlertid Heidi Skaug fra Isfjorden og Åndalsnes for aller første gang. Heidi er en habil skiløper med blant annet mange merker i Birkebeineren. Selv var hun imidlertid litt usikker på egen skyteform. Men til tross for for ni bom vant hun kvinne-klassen med ganske god margin.

De beste tidene oppnådde imidlertid ikke seniorene i denne øvelsen. Eldre juniorene Trygve Aaland Tryggestad fra Sunnylven og Karoline Erdal hadde bedre tider enn seniorene i dette løpet.

Resultater fra NM i skifelt - sprint.