Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

Ned- og opptur for Jan’ern i Arvika

Jan Andre Runhovde leverte en god finale i den tradisjonelle skytinga om Arvikakjeden, og avanserte fra skive fem til andreplass.

I Sverige skytes det mot internasjonal skive på 300 meter (den samme som vi bruker på 200 meter), så poenga sitter langt inne. Programmet i Arvika er også spesielt, med en blanding av svensk og norsk program. 

Etter de første 25 skudda lå Miriam Bjerklund på skive fem med 231, Jan Andre på skive seks med samme poengsum, mens Tor-Arne Solbakken hadde den neste skiva med to poeng mindre.

Finalen er fem skudd liggende, fem skudd knestående, og avsluttes med fem enkeltskudd stående. Jan Andre var med i tetkampen hele veien, og Miriam og Tor-Arne var inne på topp seks gjennom hele finalen – helt til siste ståendeskudd. Der fant de begge det for godt å plassere skuddet i sekseren, og raste nedover lista. Miriam så i det minste at hun skjøt et dårlig skudd, mens Tor-Arne ikke fikk det med seg før det blinket mot han på monitoren!

Jan Andre derimot, avsluttet med en tier, men det hjalp ikke i seierskampen idet Daniel Wallberg fra Loos Skf som lå to poeng foran også traff sentrum på skiva. Dermed ble det sølvplass og årets tredje banemedalje til Jan Andre, og beste Ryggeplassering i Arvika siden Tor-Arne vant i 2008. 

I år raste Tor-Arne ned til 10. plass, mens Miriam endte som nummer åtte.

Lagskyting
Før finalen var det også en spesiell lagskyting der tre skyttere skyter fem skudd i hver sin stilling. Kvalifiseringa til finalen var første runde i hovedskyting, og Ryggetrioen ble der nummer to, og var klart blant favorittene både i egne og andres øyne.

Her var imidlertid prestasjonene for våre helt motsatt av finalen senere på dagen. Tor-Arne skjøt greit på liggende (49), Miriam glimrende på kne (50) mens Jan Andre ikke fikk til noe som helt på stående, og Rygge endte som nummer seks med 134 poeng, fire poeng bak vinnerne fra Eda.

Samboer og lagkamerat Miriam var ikke nådig i sine kommentarer da Jan Andre leverte en helt annen skyting individuelt enn på lagskytinga…….

Uansett resultater er skytinga i Arvika en artig avveksling fra de vanlige konkurransene, og målsetningen er å få med flere Ryggeskyttere neste år.

Skiptvet
Denne uka var det også stevne i Skiptvet, og Jan Håkon Jørgensen benytet anledningen til å finpusse formen til kommende Norgescupskyting og Landsskytterstevnet på Evje. Etter moderat start ble det 99 på grunnlaget og 100 på omgangen, 344 poeng totalt og en fin femteplass i stevnet. Et slikt resultat på landsskytterstevnet vil gi en ny stjerne i samlinga til skytterkongen.