Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

HV-Ungdom - Hva er det?

Heimevernsungdommen og Det frivillige Skyttervesen er to ting det er mulig å kombinere, det gjør i hvert fall Lars Erling Broe fra Skedsmo skytterlag

Aktiv skytter i DFS og HVU
Lars Erling Broe (19) er aktiv skytter i Skedsmo skytterlag. I tillegg er han også aktiv i Heimevernet sin ungdomsavdeling, HVU. Han har vært med i HVU i 1 ½ år, men setter DFS skyting først.

– Jeg fikk høre om HVU gjennom noen kompiser, og tenkte at dette måtte jeg prøve. Det hørtes utrolig morsomt ut. Det går fint å kombinere begge deler, men må jeg velge så prioriterer jeg DFS-skyting først, sier Broe.

Ukentlige samlinger
Hver mandag samles de på Haugerseter leir, og lærer blant annet hvordan de skal overleve i naturen.

– Vi lærer ulike overlevelsesstrategier, og ikke minst har vi sanitetsøvelser. På denne måten har jeg lært å kjenne meg selv bedre, sier Broe.

Broe begynte å skyte når han var 16 år, og det merkes på skytingen i HVU.

– Jeg får ofte positive tilbakemeldinger når vi har skyteøvelser. Siden jeg har skutt litt tidligere har jeg allerede litt erfaring, og det er veldig positivt, forklarer Broe.

Muligheter for jobb!
Det er muligheter for å få seg jobb gjennom forsvaret, og denne karriereveien har Broe sett for seg.

– Det er mange muligheter innenfor forsvaret. I utgangspunktet ville jeg utdanne meg inne i militæret, og bli utdannet pilot. Men det er veldig mye skole, så vi får se, forklarer Broe.

Broe forklarer at det er positivt å ha HVU på CV.

– Det er positivt å ha på CV at du har erfaring fra HVU. Da viser du at du har unik kunnskap, som du har lært i Heimevernet, avslutter Broe.

Hva er Heimvernsungdommen? Les her

Du kan også sjekke ut Heimevernsungdommen på Facebook!