Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Løiten skytterlag
i Hedmark skyttersamlag

Kåre Elden har gått bort

Kåre ble æresmedlem i Løiten skytterlag i 2011

Vi fikk i dag den triste beskjeden at Kåre Elden sovnet stille inn.

Dette sa vi om Kåre da han fikk tildelt sitt æresmedlemsskap i 2011.

 

Kåre fikk sin medalje på Landsskytterstevne i OS, 1972 Han fikk stjerne i 1973, dette som medlem av Oslo Østre skytterlag, Han meldte senere overgang til Rælingen skytterlag. I 987 kjøpte han seg hus i Løten, og i 1988 ble han medlem i Løiten skytterlag. Han bemerket seg allerede dette året, han ble samlagsmester i felt i kl.VA for Hedmark. Han vant en rekke åpne banestevner, med resultat på 250 /350.

Han har en rekke samlagsmesterskap i felt , bane og på 15 m. for Hedmark. Tilsammen 21 mesterskap. I Landsdelskretsstevnene for Oplandskretsen har han 7 seire.   En prestasjon som virkelig har gått inn i våre hjerter, han ble vinner av Landsdelskretsstevnet på bane i Trysil i 2009 med 350 p. i en alder på 86 år !!

Vi kan ikke si hvor mange Landsskytterstevner han har deltatt på, men hans største prestasjoner har vi vel kontroll på.

I 1996 i Målselv vant han feltskytingen i kl V73. Han gjentok dette i 1998 i Steinkjer 2002, i Bergen og 2004 i Sandnes.     Han var med på samlagslaget som vant samlagskytinga for veteraner i 1994 , sammen med Birger Arnesveen og Sverre Kristiansen. Et rent samlagslag fra Løiten skytterlag, og pressen skrev….., ”De klarte seg sjøl !

Han har vært en pådriver for at regler som har vært på kanten av urimelige for veteranskytterne, har blitt endret, til det beste for alle parter. Han har vært representant for Løiten på mange ombudsmøter. Hans store lidenskap utenom skyting er tredreiing, noe som også har kommet skytterne til gode i.o.m at deler av han ”produksjon” har gått til gavepremier.

For hans prestasjoner, og hans engasjement for skyttersporten ønsker Løiten skytterlag og utnevne Kåre Elden som æresmedlem av Løiten skytterlag !  

 

Hvil i fred, Kåre- vi lyser fred over ditt minne.