Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Røros skytterlag
Stiftet 1880

Oppsummering av Landsskytterstevnet 2017

Hans Runar Kojedal ble nummer 14 på Landsskytterstevnet i Førde

Da er Landsskytterstevnet 2017 i Førde over. Røros skytterlag stilte med 5 skyttere: Milda M. S. Haugen (klasse junior), Erland Haugen (klasse 5), Hans Runar S. Kojedal (klasse 5), Hans Iver Kojedal (klasse 5/V55) og Kristoffer S. Kojedal (klasse 4). Av ulike grunner fikk ikke alle deltatt på alle disiplinene som skytes, men vi hadde likevel noen fine dager i Førde.

Av de fem fra oss, var hele tre av de tatt ut til også å delta på samlagsskyting for Nord-Østerdal skyttersamlag.
Etter vårt eget dobbeltstevne med både bane- og feltskyting helgen før Landsskytterstevnet var vi alle innskutt og ikke minst spente på Landsskytterstevnet som er det store høydepunktet for året.
På tur til Førde skjøt både Hans Runar, Erland og Milda 2. runde i Frende Cup (tidligere Norges Cup). Der viste alle tre gode resultater godt oppe på 340-tallet.

Felt

Første ut til å skyte felt var junioren vår, Milda. Hun viste mye bra skyting, men dessverre glapp tre skudd på utsiden av figurene, og hun oppnådde 27/17. Man skal huske at treffområdet på finfelt-figurene på Landsskytterstevnet også er litt krympet i forhold til de figurene som brukes ellers på stevner. At hun hadde mange innertreff på flere av holdene (blant annet 6/6) viser gode samlinger og bra skyting!

Deretter var det 5. klassingene som skulle ut i feltløypa på mandag. På grunn av de nye reglene om at klasse V55 ikke lengre kan delta i konkurransen om NM-mesterskapet, valgte Hans Iver Kojedal å melde seg på i klasse 5 for å være med på mesterskapet. Dette medførte at vi hadde tre 5. klassinger, noe som det er en stund siden vi har hatt.

Hans Runar og Hans Iver var de som skjøt felt av seniorene. De var delvis litt uheldige med forholdene, og gikk en feltrunde med mye og ujevn vind. Hans Runar kom i mål med 27/17, noe som skulle vise seg å være et treff unna finalegrensen. Etter stevneseier på vårt eget stevne helgen før, med samme figurer og avstander som på Landsskytterstevnet, var det forventninger til hva Hans Iver kunne oppnå. Hans Iver måtte tåle å miste et treff på det første kneholdet, og oppnådde 29/13. Dette var godt nok til en 110 plass etter innledende skyting, og finaleplass.

I finalen ble Hans Iver noe høy i figuren og fikk 11/0 og totalt 40/0 til slutt. Dette holdt akkurat til stjerne og en 96. plass.

Stang og felthurtig

Stang og felthurtig er ikke de grenene det trenes mest på i skytterlaget. Men en moro og litt annerledes skyting som skaper adrenalin og spenning.

Etter service på våpenet ble Milda svært høy på på Stang-skytingen. Det ble dessverre ikke så mange treff, men hun fikk til sammen skutt 15 skudd. På felthurtig for Milda ble det litt plunder med figur 2, men en sluttid på 17.61 er innafor. Dette var bare ca et sekund unna å få beger i juniorklassen.

Hans Runar fikk på Stang-skytingen ut 11 skudd på hvert hold, men noen bom ble det også på han. Etter 9 treff på hold 1 og 8 treff på hold 2 ble det til sammen 17 treff. Dette var et fattig treff unna å få beger. På felthurtig sikret han seg imidlertid et sikkert beger, da den siste figuren bikket på tiden 09.04. Dette var et lite sekund fra finaleplass, noe han selv mener han kunne hentet inn på nedspranget da det ble litt famling før han fikk ordentlig tak i børsa.

Hans Iver var på Stang og felthurtig tilbake i klasse V55. På Stang-skytingen ble det ikke noen stor suksess etter at det ble flere bom som satt ute til høyre, og han endte med totalt 7 treff. På felthurtig ble det dessverre også en bom på det første skuddet, men likevel fikk han en sluttid på 13.32. Dette holdt til en 30. plass i klasse V55, og et sikkert beger.

Bane

Etter flere gode resultater av våre skyttere på banen i sommer, var det spennende å se om noen kunne få det til å klaffe på Landsskytterstevnet.

Milda åpnet trygt med 50 poeng etter første liggende serie, men så kom det en høy kneserie som endte på 47 poeng. Med 50 på tredje serie og 98 på 10-skudden, ble det til slutt 245 poeng. Dette var kun innerblinker unna beger.

Hans Iver skjøt banen i klasse V55. Etter 50 på liggende, 48 på knestående og 49 på liggende igjen, ble det 147 på 15-skudden. Med en skjev 10-skudd som ga 94 poeng ble det 241 poeng til slutt. Denne poengsummen holdt akkurat til et lite bane beger.

Kristoffer hadde også funnet veien til Førde og rakk å få med seg baneskytingen. Etter 50 på liggende, 44 på stående og 48 på knestående ble det 142 på 15-skudden. Med 94 på 10-skudden endte han på 236 poeng. Dette holdt til et middels beger i klasse 4.

Erland var vår første 5. klassing ut på banen. Etter 48 på liggende, 48 på stående og 50 på knestående hadde han 146 på 15-skudden. På 10-skudden fikk han 95 og totalt 241 poeng. Dette holdt til en finaleplass, men Erland valgte å reise hjem etter sin innledende skyting. Men det ble likevel et lite beger.

Hans Runar var den som i år sto for de største resultatene. Med 50 på liggende, 47 på stående og 49 på knestående ble det 146 poeng. På 10-skudden åpnet han med en 9’er på første ståendeskuddet før han fylte på med resten i 10’eren, og endte på 245 poeng. Etter innledende skyting lå han som nummer 28 totalt. Etter en flott omgang med 100 poeng og 7 innertiere lå han på 3. plass i det Kongelaget gjenstod. Hans Runar endte til slutt på en svært respektabel 14. plass, og sikret seg dermed banemedaljen!

Samlagsskyting

Hans Runar og Erland var begge tatt ut til å representere Nord-Østerdals seniorlag under samlagsskytingen. Erland åpnet med 96 poeng, etterfulgt av Torgeir Graneng (Fåset) med 97 poeng, Hans Runar med 95 poeng og Roger Nilsen (Tynset) med 99 poeng. Dette førte til en sluttsum på 387 poeng og en flott 10. plass!

Hans Iver var tatt ut til å representere Nord Østerdals veteranlag. Sammen med Egil Wikan (Nora) var det de to som skulle skyte de to siste etappene med knestående skyting. Etter at både Idar Moseng (Nora) og Karstein Skundberg (Tynset) åpnet med 100 poeng, var det Hans Iver’s tur. Han prikket også inn 100 poeng og Nord Østerdal ledet etter tre etapper. Da Egil Wikan skulle få anvist hadde Nord Østerdal to poeng og gå på. Da Egil Wikan fikk anvist 98 poeng ble det jevnt, men Nord Østerdal vant likevel på rangering på innertiere!

Landsskytterstevnet 2018 Stjørdal

Neste års landsskytterstevne går av stabelen 3.-10. august 2018 på Stjørdal. Vi håper på å få med oss flere rørosinger da. For utenom selve skytingen er Landsskytterstevnet også et trivelig og sosialt arrangement. Landsskytterstevnet burde oppleves! J