Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Røros skytterlag
Stiftet 1880

Skurlagsstevnet og Kjemsjøstevnet

Blide skyttere fra Skurlagsstevnet på Alvdal

I helgen, 8.-9. april, har det blitt arrangert to fetstevner med lang tradisjon. Lørdag var det Skurlagsstevnet på Alvdal, og søndag Kjemsjøstevnet på Koppang.

Skurlagsstevnet

Skurlagsstevnet er et 36-skuddsstevne med det samme opplegget hvert år. Fra Røros stilte fem skyttere – Kristoffer S. Kojedal, Hans Runar S. Kojedal, Hans Iver Kojedal, Morten Randen og Bjørn Dahl.

 

Bjørn var den eneste fra oss på finfelt. Etter kun å ha mistet 2 innertreff på de tre første holdene, ble det dessverre 5/3 på begge de to siste, og han endte på 28/22.

Frem til de to siste holdene var det jevnt mellom våre skyttere på grovfelten. Hans Runar hadde fullt, og Hans Iver lå kun et treff bak etter 5/5 på det første holdet. Kristoffer mistet to på det første kneholdet, og Morten åpnet med 5 treff på de hvert av de tre første holdene.

Men så er det de to siste holdene som utgjør forskjellen på dette stevne. Alle våre skyttere måtte tåle å miste treff på det siste holdet. Og resultatene ble tilslutt: Hans Iver 34/13, Hans Runar 34/12, Kristoffer 33/10 og Morten 30/7.

Hans Iver og Morten sanket poeng til Dovrefjell-cupen etter at de vant hver sin klasse.

 

Kjemsjøstevnet

Kjemsjøstevnet er et stevne som lokker mange skyttere. I år var det 63. gangen stevnet ble arrangert, og 219 skyttere deltok. På grovfelten var det hele 11 skyttere som hadde 30 treff og 17 skyttere som hadde 29 treff på innledende skyting. Fra Røros var det fire skyttere som deltok. I tillegg til tre bla Kojedal, hadde Anders F. Sæther sin deby på sitt første stevne i klasse 2.

Anders var dessverre litt for lav på det første holdet. Men fikk skrudd seg inn og mistet kun et treff på liggende etter dette. Etter å få trent litt mer på knestående blir dette svært bra. Frem til det siste holdet hadde både Kristoffer og Hans Runar fullt hus, og Hans Iver kun mistet et treff. Men der ble det litt bom på alle mann. Hans Runar endte opp med 29/14, og var den eneste av våre som greide å kvalifisere seg til omgang. Kristoffer fikk 28/12, Hans Iver 25/17 og Anders 17/6.

Med 10 treff på en krevende omgang klatret Hans Runar mange plasser, og endte til slutt opp som nummer 10.

 

Komplette resultater:

Skurlagsstevnet

Kjemsjøstevnet