Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

Jon Egil tok saken i egen hand

Jon Egil Bakken sliter med så stiv nakke at han ikke klarer å fullføre skyteprogrammet sitt med bare liggende uten store vanskeligheter med synet.

 Nå har han tatt saken i egen hand og under veteransamlinga i Ø.Rendal monterte han opp sin proototype av skytebenk. 

 - Her i Øvre har jeg med meg prototypen til utprøving, og det trengs nok litt justeringer både her og der. Men at dette er noe for oss som sliter med å skyte liggende med stiv nakke, er jeg overbevist om. Og som kjent skyter veteranene kun i liggende.

 Praktiske problemer

En slik skytebenk er jo ikke akkurat noe som en forbinder med handbagasje sjøl om Jon Egil fikk med seg sin i varebilen i heller flatpakket utgave. Derfor lød det heftige hammerslag i forberedelsesrommet på skytterhuset i Øvre før Jon Egil skulle fram på standplass. Men en slik benk er allerede satt i produksjon, sikkert i en utgave som lett lar seg slå sammen. En annen ting er om de enkelte arr. burde ha en slik stående fast på sine baner. Det kan godt være at det også er flere jegere som kunne trenge en slik benk å skyte fra under treningsskudd og oppskyting til storviltprøver. – Det som vart vanskelig var å få sjå monitoren, sier Jon Egil.

I Ø.Rendal skjøt Jon Egil utenfor det off. stevnet fordi denne ordningen med skytebenk ennå ikke er godkjent for andre klasser enn V73.