Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

Nyttig kurs med ungdomskonsulenten

FRa v. samlagslederen Hryyr Tjernnstad, ungdomslederen i samlaget Ingar Eide og Kathrine Lund

Sist mandag samlet ungomsutvalget i Nord-Østerdal skyttersamlag hele 22 interesserte til kurs med Kathrine Lund - ungd.konsulent i DFS

- Dette var veldig gledelig å se så mange her, sa Kathrine som tidligere ikke hadde hatt over 20 på disse samlingene. 

Under et program som inneholdt 

- rekruttering

- ungdomsplakaten

- skyteskole

- motivasjon

- lagsmiljø 

- variasjon 

tok hun oss med på ei reise som inneholdt det som det er verdt å vite om disse temaene. 

Hovedbudskap

Hennes hovedbudskap var å jobbe med ungdom i de enkelte skytterlagene på en slik måte at det ble skapt et trygt og godt miljø for de unge. Dette igjen gir inspirasjon og motivasjon for videre deltakelse innen skyttersporten, både på lagsplan og ute "den store skytterverden"- les stevner og samlinger. 

Livslang kjærlighet

Hennes ambisjonrike mål var å skap " en livslang kjærlighet" til skyttersporten. 

Lite trakassering

Hun framholdt at det innen skyttersporten foregår lite trakassering i forhold til andre områder i samfunnet. Dette kan skyldes at aktivitene i skytterlage som oftes foregår i nær kontakt med forelde/foresatt og andre voksne (instuktører)

Foreldrene/foresatte

Her ligger nøkkelen til suksess i et rekrutteringsarbeidet, ja faktisk like viktig som ungdomsskytteren sjøl.

I tillegg til sjølve treninger og  stevner kommer jo også sosiale arr for hele ungdomsgruppa med f.eks. felles reise med overnatting og sosial happenning på kveldstid.

Påminnelse

På sluttennav kurset la nok den godeste Kathrine lista litt høgt i forhold til den vikeligheten som vi møter i arbeidet innen ungdomsutvalgene i de enkelte skytterlagene. Men dette var en nyttig påminnelse for samlagets ungdomsutvalg når det gjelder å tenke på aktiviteter på tvers a lagsgrensene og som kan utgøre et skritt videre. Her har jo de eneklet skytterlagene begrenede ressurser, men med referanse til det vi i Nord-Østerdal hadde inntil ganske nylig, nemlig ei satsingsgruppa voksne med hospinater fra de som skjøt siste året i junioroklasse.

For ikke å snakke om noe år til tilbake da  det i samlagets regi ble holdt samlinger for rekrutteringsskytterne. Se eks. fra samling på Alvdal i 2009 i billdemontassjen nedenfor.

Her er det i alle fall mye å ta fatt på !

Materiell og opplegg ligger klart fra DFS på nettet.

Fra DFS sakser vi i denne forbindelsen:

Hovedoppgavene til ungdomsutvalget i skyttersamlaget er å bidra til at
skytterlagene kan drive god rekruttering, samt bidra til at ungdom skapersosiale bånd på tvers av skytterlagene.

Gripende

Kathrine Lund avsluttet kvelden med å snakke om sine personlige erfaringer om mestring med erfaringer fra skytebanen. På en gripende måte fortale hun åpent og ærlig om sine år det hun ikke følte seg verdsatt og akseptert i siitt mijø bl.a på skolen. Dette resuterte i spisevegring, og hun var helt klar på at det var sin kjærlighet til skytesporten og det miljøet hun fant der, til slutt ble hennes "redingsbøye". 

Ikon

I dag er Kathrine Lund en meget representativ ungdomskonsulent i Det frivillge Skyttervesen der hun med sitt store navn både innnen DFS og Norges Skytterforbund allerede nå er ferd med å bli det forbildet - ikon - som spesielt yngre kvinnelige skyttere, men eg. alle både unge og voksne trenger.

Foreldrene/de foresatte  skal i alle fall vite at de unge har noe spesielt å se opp til i Kathrine Lund.

Leder i ungd.utvalget Ingar Eide avsluttet kvelden med å takke Kathrine Lund for denne kvelden.