Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Stavanger for første gang

For første gang legges Norgescupen i baneskyting til Stavanger. Sjekk ut alle de ni arrangørene for Norgescupen i 2016.

Norgescupen i baneskyting åpner neste år på Østlandet før turen går til Nord-Norge midtsommers og avsluttes på Sørvestlandet i slutten av august. Og for første gang skal ett av stevnene arrangeres av Stavanger skytterlag.

Som i 2006 og 2011 er det troikaen Oslo Østre, Asker og Frogn og Drøbak skytterlag som står for åpningsrunden av Norgescupen i 2016. Asker var første gang arrangør i 1984 og inviterer nå landets beste skyttere for femte gang til NC-konkurranse. Frogn og Drøbak arrangerer for fjerde gang, mens Oslo Østre tar i mot alle på Årvoll skytebane for tredje gang.

I uken før Landsskytterstevnet blir det nok en gang NC-stevner hos Falken og Målselv skytterlag.  Kun Fana skytterlag med sine ni stevner har flere Norgescuper enn Falken som denne gang arrangerer for åttende gang siden debuten i det aller første året av Norgescupen tilbake i 1982. Målselv arrangerte både i 1983 og 1984 og er klar for sitt sjette stevne neste år. Mens skytterne tok turen innom Storsteinnes i 2006 før LS i Øverbygd, er det Storfjord som er tredje arrangør neste år, slik de også var det i 1992.

I den avsluttende runden blir det for første gang stevne i Stavanger skytterlags regi. Det er 20 år siden sist vi var i Egersund og for Gjesdal er det også andre gang med Norgescup når de står for selve finalestevnet helgen 26.-28.august. Gjesdal vil sammen med Norgescupavslutningen også markere sitt 150-årsjubileum i 2016.

I forbindelse med stevnene på Østlandet og Nord-Norge vil det bli arrangert tre NC-stevner i Stang- og felthurtigskyting begge steder, og følgende skytterlag har blitt tildelt Norgescupen i Stang- og felthurtigskyting 2016:

1. runden ble tildelt skytterlagene: Haga, Raumnes og Røyken og Hurum
2. runden ble tildelt skytterlagene: Balsfjord, Lakselvdal og Storfjord