Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Økte favoritt- stempelet før LS

Kim-André Aannestad Lund ble ikke en mindre favoritt etter 350 poeng på norgescupen i Målselv onsdag ettermiddag.

Kim-André Aannestad Lund var blant de hotteste navnene til å bli skytterkonge. Etter 350 poeng for 11. gang i norgescupen i Målselv ble ikke favorittstempelet mindre.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

SAKEN OPPDATERES!

Jondalen-skytteren viser storform før Landsskytterstevnet i Øvre Målselv. Under vanskelige skyteforhold med regn og mye vind skjøt han strålende. For 11. gang i karrieren landet han 350 poeng. 

Norsk Skyttertidende har ikke maktet å komme i kontakt med Aannestad Lund, men til Laagendalsposten påpeker han at det ikke var noen optimal serie.

– Det var ingen perfekt serie, men jeg er godt fornøyd med at jeg taklet de vanskelige forholdene, forklarer han.

For norgescupen sammenlagt var også 350 poeng samt 346 poeng i Falken viktig. Begge resultatene holder til ledelse etter onsdagens skyting.

– Jeg var nødt til å prestere skulle jeg ha noen mulighet i sammendraget, påpeker han.

Sliter med kne

Imidlertid har ikke opptakten til Landsskytterstevnet vært optimal. Samlagsformannen i Numedal jobber som elektriker, og da blir det mye knejobbing. Det gjør at han sliter med en betennelse i det ene kneet. Dette går utover spesielt stående skytingen.

– Det medfører at det dirrer i kneet under ståskytingen. Derfor prøver jeg å ta skuddet inn i blinken framfor å presse inn skuddet, forklarer han til lokalavisen på Kongsberg.

Uansett er det ingen tvil om at Kim-André Aannestad Lund blir en av favorittene når klasse 5-skytterne skal i aksjon onsdag neste uke. Men han får trolig beinhard kamp om kongetittelen.

Mye god skyting

Den første virkelige dagen av norgescupstevnene i Storfjord, Målselv og Falken ga svært gode resultater.

Tor-Arnfinn Homme, som vi tirsdag kunne fortelle at skulle stå over årets LS, fortsatte der han slapp i første norgescuprunde. Han skjøt i Storfjord, og tok selvsagt føringen med 348 poeng. Han skyter de to andre stevnene torsdag før han setter kursen tilbake til Sørlandet.

Imidlertid var den største overraskelsen stortalentet Jenny Stene. Så langt har Haga-skytteren vært best i hurtigøvelsene, men skytingen hennes i norgescupen tyder på at hun gjerne vil kjempe om prinsessetittelen i år.

Hun skjøt 347 poeng i Storfjord, 346 poeng i Målselv og 344 poeng i Falken.

Ei anna jente å se opp for er Katrine Aannestad Lund. Hun skjøt 345 poeng både i Målselv og i Falken, og er også en het kandidat til Kongelaget.

Ellers tar vi med sistemann med pallplassering etter onsdagens skyting. Det er Geit Atle Metveit fra Imenes med 346 poeng og tredjeplass i Stofjord.

Mange av de andre kanonene skyter norgescupen i morgen og fredag.

Resultater så langt fra norgescupen i Storfjord skytterlag finner du her.

Resultater så langt fra norgescupen i Målselv skytterlag finner du her.

Resultater så langt fra norgescupen i Falken skytterlag finner du her.