Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Nådde drømmegrense i N-cupen

Tor Arnfinn Homme viste sterk skyteform under norgescupåpningen.

Tor Arnfinn Homme har drømt om 350 poeng i årevis. Da passet det perfekt at den magiske grensen ble nådd i norgescupåpningen.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Norgescupåpningen i Asker, Frogn og Drøbak og Oslo Østre er godt i gang. Foran de to siste dagene er det Kristiansand og Omegn-skytteren Tor Arnfinn Homme som er i føringen med hele 1.045 poeng. Det blir spennende om noen lørdag og søndag kan straffe den sympatiske skytteren.

Han har skutt 347 poeng hos Frogn og Drøbak, 348 poeng i Asker og 350 poeng i Oslo Østre.

Drømt om lenge

Tor Arnfinn Homme har lenge drømt om å skyte 350 poeng, men det var først på banen til Oslo Østre torsdag kveld den rutinerte skytteren oppnådde drømmen.

– Det var veldig stort, og har vært ett mål i flere sesonger å klare den magiske grensa. Skyteformen min har vært bra, og jeg vet at det er mulig, så trua var der på forhånd, forklarer han.

Homme har vært skytter i svært mange år, men aldri skutt 350 poeng. Heller ikke som ungdomsskytter.

– Det har kona ertet meg med i alle år, men nå kan hun slutte med det, humrer han.

Under de første 25 skuddene var han veldig rolig, og prikket inn tier etter tier.

– Jeg jobbet med fokus på gjennomføring og avtrekk. Før omgangen måtte jeg jobbe ekstra med fokuset for å få rett spenning. Det følte jeg at jeg klarte bra, men utover i serien økte trykket. Etter omlading måtte jeg ta meg selv i nakken for å skjerpe meg ekstra, da pulsen økte betraktelig, forteller den sindige skytteren.

Han har jobbet mye med det mentale det siste året. Noe som fungerte også denne gangen.

– Det var godt å ha noen nøkkelord i bakhodet. Den mentale biten i den fasen hadde alt å si. Det var vannvittig spennende å vente på anvisning, sier han.

I ledelsen

Med 350 poeng er han selvsagt i ledelsen i norgescupstevnet til Oslo Østre. På andreplass følger noe overraskende Petter Brandt Slevigen fra Øymark i Østfold. Han var en strålende ungdomsskytter, men har vært sterkere på felt enn bane siden han ble senior. Han står med 346 poeng. 

Erlend Sæther fra Andenes er nummer tre med 346 poeng.

Homme er også i føringen i Frogn og Drøbak med 347 poeng. Det er samme poengsum som Øyvind Lønning fra Åsane/Hordvik og Marianne Stigen fra Rælingen.

Asker er eneste stedet Homme ikke leder før de to siste dagene. Men han har samme poengsum som leder Hans Kristian Wear fra Styrvoll. Fjorårets norgescupvinner har gitt seg selv et godt utgangspunkt.

Fjorårets skytterdronning Eileen Torp fra Sartor er nummer tre med 347 poeng.

De beste skytterne skal skyte i et felles lag klokka 18.00 på Oslo Østre lørdag kveld. Norgescupen avsluttes søndag.

V55

Veteranene har norgescup for første gang. Der er det ikke overraskende Alf Høysæter fra Tysse som er i føringen med 1.038 poeng. Han skjøt 349 og 348 poeng i Frogn og Frøbak og Oslo Østre, men oppnådde kun 341 poeng i Asker. Arne Grøtting fra Oslo Østre er nummer to, fire poeng bak lederen sammenlagt.

Oddvar Staxrud fra Tingelstad er nummer tre med 1.031 poeng.

Alt om norgescupen finner du her.