Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Pangstart for Moland i n-cupen

Jan Kåre Moland kan smile fornøyd etter norgescupåpningen. FOTO: Tom-Vegard Feltstykket

For ei helg det ble for Jan Kåre Moland. Kun fire poeng forsvant på tre norgescupstevner. Toppen var 350 poeng i Asker. 

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Drangedal-skytteren fikk fullklaff i norgescupstevnene i Frogn og Drøbak, Oslo Østre og ikke minst Asker. Med 1.046 poeng totalt leder han norgescupen sammenlagt. Ett poeng foran Tor Arnfinn Homme fra Kristiansand og omegn. Begge disse oppnådde drømmeresultatet på 350 poeng og skiller seg ut sammenlagt.

På tredjeplass følger Daniel Sørli fra Høland/Bjørkelangen med 1.040 poeng. Klubbkamerat Magnus Bjerke har også 1.040 poeng sammenlagt. Så følger Kim-André Aannestad Lund fra Jondalen med 1.039 poeng, Roger Ottosen fra Vestre Toten med 1.039 poeng. På delt sjuendeplass ligger Peter Sørli fra Greipstad og Simon Kolstad Claussen fra Høland/Bjørkelangen med 1.037 poeng på sine tre stevner.

Fjorårets norgescupvinner, Hans Kristian Wear fra Styrvoll, hadde ingen stor helg. Med 341 , 343 og 348 poeng ligger han helt nede på 21. plass med 1.032 poeng.

I norgescupen teller de fem beste resultatene samt norgescupfinalen. Alle sammenlagtresultater i norgescupen i baneskyting finner du her.

Nådde drømmegrensen

Akkurat som Tor Arnfinn Homme, som Norsk Skyttertidende hadde en sak på lørdag, skjøt Jan Kåre Moland 350 poeng. Også han for første gang. Det skjedde i Asker søndag. Lørdag skjøt han 348 poeng både i Frogn og Drøbak samt hos Oslo Østre.

– Denne helgen har vært et lite eventyr. Det har på mange måter ikke gått helt opp for meg, forteller den glade telemarkingen til Norsk Skyttertidende.

Han merket at skyteformen begynte å sitte under Lerum cup sist helg.

– Jeg følte at jeg kontrollertedet jeg drev med. Følelsen i helgen var at uansett hva jeg gjorde som gikk det inn, humrer han.

– Beskriv følelsen av å skyte 350 poeng for første gang i Asker?

– Det var vannvittig moro. Egentlig følte jeg ikke at dagsformen var der. Jeg var trøtt og urolig. Merket spesielt på stående at det var mer urolig enn på de to andre stevnene. Men poengene ramlet inn. Det dunket litt ekstra på omgangen, men det gikk kontrollert unna, forklarer Jan Kåre Moland.

– Hvor stort er det å skyte 350 poeng?

– Etter det å bli skytterkonge så henger 350 poeng veldig høyt. Føler jeg har brutt en bariere. 350 poeng er noe alle i DFS-miljøet drømmer om.

Etter et par tunge sesonger har drangedølen trent godt i vinter. Det har gitt resultater. Nå håper han formen holder framover.

– På mange måter løsnet det under Nordisk mesterskap i fjor høst. Før det gikk jeg mange runder med meg selv. Både i 2014 og 2015 ramlet jeg tilbake til gamle feil, påpeker Moland.

Tre stevner - tre vinnere

De tre norgescupstevnene fikk tre ulike vinnere. I Frogn og Drøbak var det Høland/Bjørkelangen-skytteren Daniel Sørli som gikk til topps med 348 poeng. Det var samme resultat som Jan Kåre Moland fra Drangedal, men med flere innertiere. Tor Arnfinn Homme ble nummer tre med 347 poeng. Det var hele ni skyttere med 347 poeng i stevnet. Resultatene fra norgescupstevnet finner du her.

Hos Oslo Østre var det Tor Arnfinn Homme fra Kristiansand og omegn som gikk til topps med 350 poeng. Roger Ottosen fra Vestre Toten skjøt seg til andreplass med 349 poeng, mens Jan Kåre Moland ble nummer tre med 348 poeng. Resultatene fra norgescupstevnet finner du her.

I stevnet til Asker var det Jan Kåre Moland som vant med 350 poeng foran Bertel Oddne Mjellem fra Hyen med 349 poeng. Også Magnus Bjerke fra Høland/Bjørkelangen endte på 349 poeng. Resultatene fra norgescupstevnet finner du her.

Favoritten best

Helgens norgescupstart var også historisk, da V55-klassen fikk sin egen norgescup for første gang. Der var det favoritten Alf Høysæter fra Tysse som gikk til topps i to av tre stevner. han vant både i Frogn og Drøbak og i Oslo Østre med heholdsvis 349 og 348 poeng. I Asker ble det 341 poeng. Totalt 1.036 poeng.

Det var to poeng foran Arne Grøtting fra Oslo Østre, som vant i Asker med 347 poeng. Anders Metveit fra Imenes ble nummer tre med 1.033 poeng.

Med andre ord ingen store overraskelser i denne klassen, der det var godt med deltakere.

Resultatene fra norgescupstevnene finner du her.