Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Nærmer seg 50 pallplasser

Tor Harald Lund tok sin 48. pallplass på forrige norgescuprunde i Nord-Østerdal. FOTO: Tom-Vegard Feltstykket

Tor Harald Lund kan bli den tredje i historien med 50 pallplasser i norgescupen.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Om ei uke skytes tredje runde i norgescupen i gang. Da er det Fana, Åsane/Hordvik og Os som står som arrangører. Det er også her norgescupen for 2015 blir avgjort.

Etter andre norgescuprunde i Nord-Østerdal i forkant av LS skjøt Tor Harald Lund seg til sin 48. pallplassering i norgescupen. Andreplassen kom på Alvdal. Dermed krøp Søgne-skytteren nærmere toppen av adelskalenderen. Det 31 år etter han første gang var på pallen. 19 ganger har han stått helt øverst.

Ola Tore Dokken har flest pallplasser med sine 52, foran Tor-Erik Fossli med 50 turer opp på podiet. Flest seirer i norgescupen har Tor-Erik Fossli med sine 24.

Fredrik Orerød, Lise Margrethe Rinde og Kristin Dyrendahl kom inn på oversikten etter de tre stevnene i Nord-Østerdal. De tok alle hver sin pallplass. Fredrik Orerød vant atpåtil sin første konkurranse på pallen med 350 poeng. Det skjedde hos Nora skytterlag.

Vi nevner også at Vebjørn Berg kom på pallen for 22. gang, da han ble nummer tre på Tynset. Mens John Olav Ågotnes ble den niende skytteren med 20 pallplasser eller mer etter sin tredjeplass på Nora.

Lederen av norgescupen, Hans Kristian Wear har 19 pallplasser. Tre av dem fra i år. Han vant også norgescupstevnet på Tynset.

Totalt 261 skyttere har vært blant de tre beste i ett eller flere norgescupstevner i løpet av snart 34 sesonger.