Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Thingbø ble nordisk mester

AnetteThingbø flankert av sølvvinner John Olav Ågotnes og bronsevinner Bjarne Veile.

Siste skuddet avgjorde da Anette Thingbø ble nordisk mester i liggende skyting, 0,1 poeng foran John Olav Ågotnes.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Det ble en spennende og intens duell på første øvelse under Nordisk mesterskap i Sverige. Etter innlendende skyting skilte det kun 0,1 poeng mellom Anette Thingbø og Pål Øyvind Ørmen i tet og ned til tredjemann John Olav Ågotnes.

I finalen falt Ørmen raskt av, mens John Olav Ågotnes tok raskt over teten. Etter seks skudd ledet han faktisk med ett poeng på Anette Thingbø.

Men i liggende skyting teller også desimalene samt at skytterne skyter på den vanlige 200 meter-skiva på 300 meter.

Foran det siste og avgjørende skuddet ledet John Olav Ågotnes med 249,1 poeng, mens Anette Thingbø hadde 248,8 poeng. 

På det siste skuddet ble det 10,2 på Thingbø, og 9,8 på Ågotnes. Dermed vant førstnevnte 0,1 poeng foran. De stoppet på henholdsvis 259,0 og 258,9 poeng. Dermed ble det lille forspranget fra innledende skyting avgjørende.

– Dette var veldig kjekt og veldig inspirerende, forteller Anette Thingbø som skyter første året som senior i Nordisk sammenheng. Den talentfulle skytteren har ett gull og tre sølvmedaljer fra Nordisk.

– Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen av skuddene i dag. Under finalen hadde jeg veldig god flyt i skytingen, smiler norgescupvinneren fra sist helg.

John Olav Ågotnes skjøt for gullmedaljen han ikke har på bane fra tidligere.

– Jeg er fornøyd med å være nummer tre etter innledende skyting. Men når jeg ledet med ett poeng underveis er jeg litt skuffet over at jeg ikke holder helt inn. Men det er ei brutal skive, sier den dobbelte feltmesteren fra Nordisk.

Bjarne Veile fra Danmark tok bronsemedaljen.

Resultater fra Nordisk mesterskap finner du her.

Livevisning.