Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Sikret Norges eneste gullmedalje

Pål Øyvind Ørmen (i midten) sikret Norsk gull i felthurtig foran Tor Arnfinn Homme og John Olav Ågotnes.

Pål Øyvind Ørmen sikret Norges eneste gullmedalje i feltøvelsene, da han vant felthurtigøvelsen i Nordisk mesterskap.

Av Tom-Vegard Feltstykket

Norge er vant til å dominere øvelsene under Nordisk mesterskap. Men under særdeles vanskelig forhold med sterk vind var det bra for mesterskapet at Norge, Sverige og Danmark fordelte gullmedaljene mellom seg på dagens feltøvelser. Det styrker bare Nordisk mesterskap på sikt, da våre naboland sliter med rekrutteringen til grovkaliberskyting.

Ørmen med gull

Pål Øyvind Ørmen har både sølv- og bronsemedalje fra felthurtigøvelsen i Nordisk mesterskap fra tidligere. I år toppet han det hele med en fantastisk finale. Han var best når det gjaldt som mest, selv om duellen med lagkamerat Tor Arnfinn Homme ble uhyre jevn. Det skilte kun 12 hundredeler mellom de to i finalen.

– Jeg forsøkte å sette skikkelig press på de andre foran finalen, så jeg valgte å skyte først. Når Per Øyvind taklet presset etter min tid på 7,54 sekunder er han en fortjent gullvinner, sier Tor Arnfinn Homme som vant øvelsen på Nordisk mesterskap på hjemmebane i fjor.

Pål Øyvind Ørmen var også fornøyd med tiden han skjøt under press.

– Dette er ikke en øvelse jeg satser på, men det er veldig gøy. Etter felt er det denne øvelsen jeg er sterkest i. Det gir et enormt adrenalinkick, påpeker han. Dette var øvelsen han vant på Landsskytterstevnet i Bodø i 2011, så god erfaring har han fra øvelsen.

John Olav Ågotnes er veteran på Nordisk med 22 deltakelser i senior. Han har medalje i alle øvelser foruten felthurtig. I år ble det bronsemedalje.

– Det var moro å ta medalje i den eneste øvelsen jeg ikke har medalje fra tidligere i Nordisk, forklarer ringreven.

To på pallen

På feltøvelsen i dag ble det svært krevende. Ikke minst på grunn av sterk vind, som gjorde ekstremt vanskelig. I tillegg var det krevende å bedømme avstanden til blinken. Det ble svensk gullmedalje til superveteranen Olle Gabrielsson, mens Tor Arnfinn Homme sikret sølvmedalje og Geir Atle Metveit bronsemedalje. Pål Øyvind Ørmen ble nummer fire. Disse hadde 41/20, 39/16, 38/19 og 38/9 treff på dagens felt. Roger Nilsen ble nummer seks med 37/10 treff, mens Jan Kåre Moland sikret siste topp 10-plassering med sjuendeplass og 36/8 treff.

– For min del var det en bra gjennomført feltrunde, men det var utfordrende med vinden. Imidlertid taklet jeg avstandsbedømmingen bra. Imponerende av Gabrielsson å skyte 41 treff under disse forholdene, sier Homme og legger til:

– Jeg fikk to bom på grunn av lei vind på kne samt en bom på feil bedømming av sidevinden.

Geir Atle Metveit har gull fra liggende skyting i Nordisk, men er feltskytter.

– Det var moro å bronsemedalje på feltøvelsen, påpeker han.

Den dobbelte Nordiske mesteren fra liggende og bane fredag lyktes ikke på feltrunden, og ble helt sist av senior-skytterne med 16/3 treff.

Sølv til Ramsvik Stette

Gullvinneren fra baneskytingen fredag, Trine Ramsvik Stette, skjøt også godt under feltrunden. Med 27/10 treff ble hun nummer to, to treff bak Sarah G. Hansen fra Danmark i ungdomskonkurransen. Ella Carlsson fra Sverige ble nummer tre med 25/10, mens Helene Storenes ble nummer fire med 25/3 treff. Ingrid Finnestad endte på femteplass 24/9 treff. Sjuendeplassen gikk til Thomas Krågtorp med 24/6 treff. Miriam Bjerklund stoppet på 17/9 treff.

– Jeg startet dårlig, men det gikk veldig bra på holdene etter det. Utrolig moro å få med medalje også fra feltskytingen, smiler den sympatiske Engesetdal og Skodje-skytteren.

Norge vant lagkonkurransen for både senior og ungdom.