Jostein Rubbås-Risvik tok en ny seier i militært Nordnorsk mesterskap.

Skyteteknisk ansvarlig på Landsskytterstevnet, Jostein Rubbås-Risvik, kan mer enn å organisere.

Av Tom-Vegard Feltstykket

Om fire uker skal Øvre Målselv skytterlag og Jostein Rubbås-Risvik avvikle skytternes nasjonaluke. Som ansvarlig for det skytetekniske har han jobbet dag og natt over lengre tid.

Da Landsdelskretsstevnet for Nord-Norge ble innledet med militært mesterskap, etter samme mal som på LS, var det likevel han som stakk av med seieren. Det er Bodø Østre som står som arrangør av Landsdelskretsstevnet for Nord-Norge, som innehar alle øvelser i løpet av fire dager.

Fjerde gang

At Jostein Rubbås-Risvik fra Ingeniørbataljonen/brigade Nord skulle vinne HK416-klassen var likevel ingen bombe. Det har han gjort fire av de seks siste årene. I fjor stilte han ikke opp, så det betyr at han har bare falt ned fra topptrinnet på pallen en gang.

– Alltid moro å vinne. Så får jeg se om jeg klarer å følge opp i Nordnorsken med Saueren også, humrer han.

I finalen skjøt han 94 poeng. Det var to poeng foran Tom Marius Gjertsen Kalvik fra HV-16 Nord-Hålogaland og fire poeng foran Kjetil Osa Edvardsen fra HV-14 Sør-Hålogaland.

Sjette seier i AG3

Det var Tana-væringen og HV-17 Finnmark-skytteren Jørn Arve Vedhugnes som vant AG3-klassen.  Han var suveren i finalen med 94 poeng. Det var hele ti poeng foran Terje Henriksen fra Luftving 139 og 14 poeng foran Bjørn Ronny Matsen fra HV-14 Sør-Hålogaland.

Vedhugnes vant AG3-klassen for sjette gang på åtte forsøk.

Skogsløp med skyting

Nord-Norsk mesterskap ble innledet med skogsløp med skyting. Alle resultater fra dette finner man på Bodø Østre sin hjemmeside.