Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Økt motivasjon ga LDKS-seier

Jan Erik Fagerheim jubler for seier og gleder seg til LS på hjemmebane.

Motivasjonen til Jan Erik Fagerheim har økt med tanke på LS på hjemmebane. Det ga seier i Nord-Norsk mesterskap.

Av Tom-Vegard Feltstykket

Målselv-skytteren vant Landsdelskretsstevnet for Nord-Norge to ganger som seniorskytter, men som veteran har han ikke lyktes. Ikke før i Bodø i dag. Da vant han med 42/9 fra skive 1 i finalen.

– Det var veldig artig at jeg skulle lykkes. Denne sesongen har det gått veldig bra på skytebanen, sier han etter å ha vunnet V73.

Han legger ikke skjul på at Landsskytterstevnet i Øverbygd har gitt ekstra motivasjon.

– Både det og at vi skal ha norgescup på hjemmebane hos mitt eget lag har motivert meg til noen ekstra timer med trening. Trening gir resultater, humrer han.

I V65 var det Jan Erik Strømseng fra Falken som avgjorde med strålende skyting i finalen. Han vant med 42/9 treff.

Debutant vant

I rekrutt-klassen var det kun en skytter med 30 treff etter innledende skyting. Det var debutanten Kristian Melkild Vorhaug fra Nedre Målselv. Han holdt nervene under kontroll og skjøt 11 treff i finalen. Med 41/6 vant han foran Nathalie J. Losvar fra Alta med 41/2 og Carina Ysland fra Bodø Østre med 40/9.

– Det var spennende å vente på anvisning. Jeg har aldri ligget på skive 1 i en finale tidligere, så jeg merket det litt ekstra i dag. Men veldig moro å vinne selv om det ble en bom på slutten, smiler 12-åringen.

Vant på hjemmebane

Arrangørklubben Bodø Østre fikk en Landsdelsmester gjennom Ingvill Tobiassen i juniorklassen. Den blide 17-åringen avgjorde en knallhard duell med klubbkompis Vegard Ysland. Begge endte på 42 treff, men Tobiassen hadde 10 innertreff mot Ysland sine åtte.

– Det betyr veldig mye å lykkes på felten. Det er en øvelse jeg alltid har slitt litt med, sier vinneren som i fjor vant banefinalen i juniorklassen.

At det var tre Bodø Østre-skytteren på de tre siste skivene i finalen ga et ekstra piff.

– Det var moro at vi skulle gjøre det så bra.

Hun tror at noe av årsaken til suksessen er at Bodø Østre har fått trent mye felt inn mot NNM.

– Men feltskytingen har gått litt utover banetreningen, så det må finpusses mot LS, påpeker hun.

Også i eldre rekrutt

Bodø Østre fikk også en seier i eldre rekrutt-klassen på felten. Julian Brunes Ellingsen holdt nervene under kontroll, selv om det ble litt dramatisk i finalen.

– Det sjuende skuddet satt fast, så jeg måtte banke det ned i løpet. Men heldigvis gikk det bra, selv om jeg ble litt stresset akkurat da, forklarer 15-åringen.

Han noterte seg for 12/11 i finalen. Hele fire skyttere måtte i omskyting etter 42/10, så her er det mange store talenter. To av disse to ganger. Det var Trygve Andreas Aasland fra Øvre Målselv og Adrian Christoffer Pedersen fra Hammerfest. Førstnevnte vant den duellen.

Alle resultater fra Nord-Norsk mesterskap hos Bodø Østre finner du her.