Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Oslo Skyttersamlag

Effektivitet er veien til suksess

Sverre Brovoll er ansvarlig for skiverammer

Forarbeidet og planlegging er nødvendig for å komme i mål med dugnadsarbeid

Dugnad kan fort blir litt uorganisert og alt annet enn effektivt arbeid. Typisk mangler det litt utstyr, eller det kan være vanskelig å vite hva man skal gjøre.

Doktorgrads stipendiat Sverre Brovoll har tatt ansvar for skivestativer. For den uinvidde kan dette hørtes ut som en enkel oppgave, men gode rammer og skivestativ er særdeles viktig. Vi har alle vært på stevner der skivene har blåst ned, regnet bort eller rett og slett sunket i snøen. Et skivestativ må derfor være meget solid, høyt nok og ha de riktige festeanordningene. Ikke minst skal stativene fraktes langt, helt ut på langholdene og da er vekt viktig. Vi skal bære stativene et godt stykke og for å unngå ødelagte rygger er det viktig å redusere vekten mest mulig.

Årets skrivestativ har gjennomgått statikk beregninger og er målt ut. Virket er kontrollert for kvist og sortert til de ulike komponentene. Sverre har innkalt sagkyndige og har nå fylt opp standplassen på Oslo østre med ferdig kappede deler og det hele kan minne om flatpakker fra IKEA. Siste ledd i skivestativene er dugnad på Oslo Østre. Dugnaden foregår etter samlebåndprinsippet og skal være en kort seanse med arbeid og god tid til kaffedrikking. Dersom vi blir mange på dugnad så kanskje vi kan ha en vaffelsteker også.