Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Oslo Skyttersamlag

HOVEDSTADSSTEVNET 2009

Hovedstadsstevnet 2009 ble arrangert av Stockholm stads och läns skytteförbund i tiden 12-16. august.

Hovedstadsstevnet 2009 ble arrangert av Stockholm stads och läns skytteförbund i tiden 12-16. august. I Stockholm deltok 30 skyttere fra hver av hovedstedene Helsingfors, Oslo, København og Stockholm.
 
Oslos deltakere var plukket ut etter to uttaksskytinger tidligere i sommer, men på grunn av noen forfall ble det satt inn reserver. Den siste reserven ble kontaktet på kort varsel, men Helene Rønningen stilte sporty opp i siste liten. Den norske delegasjonen reiste frem og tilbake til Stockholm med buss, og selv om dette nødvendigvis tok noen timer var stemningen god.
 
Oslo gjorde en meget god innsats under Hovedstadsstevnet, og resultatlisten viser at våre skyttere fortsatt hevder seg i toppskiktet blant skytterne i de nordiske hovedstedene. Det var ekstra gledelig at flere av Oslos yngste deltakere fikk mange gode resultater, dette lover godt for fremtiden.
 
 
Giske Bach, vinner av konkurranse CJens-Kristian Larsen, vinner av konkurranse D
Giske Bach og Jens-Kristian Larsen ble best i hver sin delkonkurranse.
 
Det ble konkurrert i følgende skytinger mot internasjonal skive på 300m:
60 skudd liggende med våpenbytte, 10 skudd liggende, ¼-match og svensk program med liggende og "ställningsserie", dvs. 3 kne og 2 stående. Ikke alle klarte å beherske denne spesielle varianten, men Jens-Kristian Larsen overbeviste med 190 poeng av 200 oppnåelig.
 
Lørdag 15. ble det tradisjonen tro skutt 60 skudd liggende med våpenbytte (dvs. 15 skudd med hvert lands våpen). Her var det flere utfordringer både med bruk av håndstopper og matchrem, og ikke minst ukjente våpen av forskjellig kvalitet. Enkelte klarte oppgaven fint, og Tore Johansen endte til slutt på en meget hederlig 3. plass i denne delkonkurransen.
 
Totalt sett med alle fire delkonkurranser inkludert kom Tone Halvorsen, Tore Johansen og Jan Håkon Jørgensen på hhv. 3, 4 og 5. plass. Vidar Hofseth deltok på det vinnende 4-mannslaget.
 
Mer info og resultater ligger på arrangørens websider her.