Røros skytterlag
Stiftet 1880

Hans Iver Festningsmester 2022

Hans Iver med napp i "granaten"

I klassisk trønder-vårvær klinket Hans Iver til, og vant årets Festningsstevne på Hegra festning 8. mai 2022.

Om lag 220 skyttere var samlet på Hegra festning for årets punktum på feltsesongen. Med varierende, dog forholdsvis jevne skyteforhold, var det 18 skyttere som fylte hovedrunden på grovfelt med 30 treff. Deriblant var Hans Iver Kojedal, som inntok figur 9 i finalen.

Under anvisningen av finalelaget, ble den ene etter den andre storskytteren stående som noen spørsmålstegn, og spekulasjonene gikk blandt publikum. Under skytingen så det tilsynelatende ut som perfekte skyteforhold. Godt, behagelig lys og tilsynelatende helt vindstille i dalen det skytes over, men det var tydelig at noe hadde påvirket kulens ferd til skiva. I det siste finalelaget måtte vi helt opp til figur 10, Hans Jakob Løkkesmo, før vi fikk fullt hus - 10 treff og 1 innertreff. På nabofiguren, figur 8, lå Hans Iver Kojedal. Der fikk vi anvist 10 treff med 2 innertreff, og rett opp i tet. Da anvisningen fortsatte, fallt en og en av lasset og havnet bak på lista. Og det ble klart at ingen kunne tukte Hans Iver, og seieren var i boks. Fra det forrige finalelaget, var det også bare en skytter med fullt hus, Peder Bakken, og han tok 3. plassen bak Hans Jakob Løkkesmo.

Kristine F. Kuraas i juniorenes finale

Etter innledende runde, fant vi Kristine på figur 5 i juniorenes finalelag med 29/21. Meget sollid skyting både på knestående og liggende, men dessverre glapp det en treff på det uvante og særegne holdet hvor det skytes fra muren på festningen.

I finalen ble det 4/0 og 6/0, tilsammen 10/0 og en 6. plass i klassa.

Veronika i klassse KIK

Veronika Lundemo Ler deltok i kikkert-klassen, hvor de skyter 4 skudd på hvert hold. Etter litt ekstra utfordringer på hold 1, hvor reima røyk på "ild", ble det improvisert en ny reim på resten av runden. Men dette så ikke ut til å hemme mye, for det ble hele 19 av 20 treff, og en 12 plass av 26 deltakere.

Lagskyting

Hans Iver, Kristoffer og Kristine stilte på lag for Røros skytterlag. Med totalt 85/50 ble det en 4. plass i lagskytingen.