Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Forberedte seg hos dronninga

Skytterdronning Eileen Torp invitert hele landslaget, som er på treningssamling i Østfold foran Nordisk mesterskap, hjem til lunsj hos foreldrene i Rakkestad.

Alt skal ligge til rette for norsk suksess i Nordisk mesterskap. Denne uka er de på treningssamling rett utenfor gården til foreldrene til skytterdronningen, Eileen Torp.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Nordisk mesterskap avvikles på banen til Moss og Våler skytterlag samt i området rundt kommende fredag og lørdag. Siden mandag har landslaget, som består av 20 personer, vært på treningssamling med base på Rygge militære flyplass. Treningsoppleggene, som består av både bane og felt samt felthurtig, foregår rundt i Indre Østfold. Tirsdag trente landslaget like ved gården til foreldrene til Eileen Torp. Etterpå vanket det lunsj på hjemplassen.

- Det er fantastisk å kunne ta med mine gode skyttervenner hit til Rakkestad. Vi har fått trent godt og trives utmerket sammen. Jeg gleder meg til mesterskapet starter og tror hele gjengen vil levere gode prestasjoner. Vi går for gull, sier Eileen Torp.

Hva er nordisk?

Nordisk mesterskap er en konkurranse mellom Norge, Sverige og Danmark, og ble første gang arrangert i 1953. Åpningen av årets mesterskap skjer i gågata i Moss torsdag kveld, mens konkurransene gjennomføres ved Fjell skytebane fredag og lørdag. Fredag konkurreres det i liggende skyting og baneskyting, mens det kjempes om medaljer i feltskyting og felthurtigskyting lørdag. 

Mestvinnende
Tor Harald Lund er mestvinnende i Nordisk mesterskap gjennom tidende med sju gullmedaljer. Lund er også blant favorittene i årets mesterskap i alle fire øvelser. Fjorårsmesteren på bane, Håkon Tveitan og tittelforsvarer på feltskytingen, Pål Øyvind Ørmen, er også i den norske troppen. På det danske laget finner vi blant annet Allan Aagaard, som ble nordisk mester på liggende i fjor.

Norske utøvere

Senior
Tor Gaute Jøingsli, Lom og Skjåk
Øyvind Haugen, Urskog
Tor Arnfinn Homme, Kristiansand og omegn
Kjell Strand Hovland, Klepp
Inge Hvitås, Sauherad
Tor Harald Lund, Søgne
Geir Atle Metveit, Imenes
Jan Kåre Moland, Drangedal
Roger Nilsen, Tynset
Eileen Torp, Sartor
Håkon Tveitan, Siljan
Anne Ingeborg Sogn Øiom, Vestre Toten
Pål Øyvind Ørmen, Råde
John Olav Ågotnes, Sartor
Esten Skårild, Jondalen

Ungdom
Miriam Jeanette Bjerklund, Holla
Kristin Dyrendahl, Rissa
Sindre Nordvik, Brumunddal
Lise Margrethe Rinde, Åsane og Hordvik
Anette Thingbø, Time