Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Gull med kameratens bukse

Tor Arnfinn Homme ble Nordisk mester på bane. Til venstre sølvvinner Tor Harald Lund og til høyre bronsevinner Jan Kåre Moland.

Tor Arnfinn Homme skjøt mesterlig i banefinalen, og ble Nordisk mester i andre forsøk. Det i kameratens skytterbukse.

Av Tom-Vegard Feltstykket

På torsdagens trening fikk gullvinneren låne skytebukse til Øyvind Haugen. Den satt så godt at Tor Arnfinn Homme satset på den under gårsdagens baneskyting. Det ga umiddelbart suksess. Selv om det kanskje ikke var det eneste som gjorde utslaget.

– Jeg fikk lyst til å prøve, da han ville låne bort buksa. Den passet godt, og ga meg mer støtte i ryggen. Men nå har jeg levert den tilbake, sier 34-åringen.

Andre forsøk

Tor Arnfinn Homme, som ble skytterprins på Lesja i 2005, skjøt Nordisk mesterskap for første gang i fjor. Da kom han inn som reserve i tolvte time, men lå på skive 1 i finalen på bane. Det endte utenfor pallen.

Også i år skjøt han seg til skive 1, men denne gangen taklet han presset mesterlig og vant med tre poeng til medaljegrossisten Tor Harald Lund. Søgne-skytteren har hele sju gull i Nordisk og totalt omlag 25 medaljer. Det skilte tre poeng mellom duoen.

– Det var kjempegøy å vinne. Under årets sesong var målet kongelag på LS, og helst høyere enn det. Det gikk ikke, så dette var et delmål. Moro at det klaffet, sier den blide sørlendingen.

Jan Kåre Moland fikk nok en medalje under første dag av Nordisk mesterskap. Tidligere på dagen skjøt han seg til sølvmedalje i liggende skyting. Nå ble det bronse.

– Vi får satse på gullmedalje i morra, smiler drangedølen.

Fjorårsvinneren Håkon Tveitan hadde ingen god dag, og endte helt nede på 21. plass.

Resultater

Senior bane: Tor Arnfinn Homme, Norge 337, 2. Tor Harald Lund, Norge 334, 3. Jan Kåre Moland, Norge 333, 4. Anne Ingeborg Sogn Øiom, Norge 329, 5. Inge Hvitås, Norge 328, 6. John Olav Ågotnes, Norge 328, 7. Lars Thesbjerg, Danmark 328, 8. Roger Nilsen, Norge 328, 9. Øyvind Haugen, Norge 328, 10. Esten Skårild, Norge 326, 11. Tor Gaute Jøingsli, Norge 326, 12. Kjell Strand Hovland, Norge 326, 15. Eileen Torp, Norge 324, 21. Håkon Tveitan, Norge 321, 22. Pål Øyvind Ørmen, Norge 321, 28. Geir Atle Metveit, Norge 313.