Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Stang-mester fikk kongehjelp

Thomas Høgåsseter røyk reima i Stang-finalen, men fikk hjelp av blant andre skytterkongene Tor Harald Lund og John Olav Ågotnes.

Det ble svært dramatisk, da favoritten Thomas Høgåsster røyk reima i Stang-finalen. Med hjelp fra tre skytterkonger sikret han seieren.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 

Thomas Høgåsseter har tatt Stang-skytingen til nye høyder denne sesongen. I norgescupen har han hatt flere resultat på 33 treff. Rett før LS skjøt han også 34 treff på Stangen.

Da Stang-finalen ble gjennomført var Nils Bernt Rinde i føringen med 15 treff etter langholdet. Det var ett mer enn Thomas Høgåsseter og Trond Glidje. På kortholdet klemte de to sistnevnte inn 17 treff og totalt 31 treff. Men ikke uten dramatikk.

– Reima røyk rett før jeg skulle skyte kortholdet. Da trodde jeg det var litt over, men heldigvis fikk jeg låne reim, sier Raumnes-skytteren strålende fornøyd etterpå. Etter tredje- og andreplass de to foregående årene ble det endelig seier.

Med reima til skytterkonge Kim-Andrè Aannestad Lund gikk kortholdet godt. Ettersom Nils Bernt Rinde maktet mer enn 14 treff ble det omskyting mellom Høgåsster og Glidje.

Da trådte to nye skytterkonger fram. Både John Olav Ågotnes og Tor Harald Lund ville tydelig at det skulle bli skikkelig kamp mellom AG3 og Sauer.

I omskytingen startet Høgåsseter med 13 treff mot Glidjes 15 treff. På kortholdet skjøt førstnevnte 17 treff. Glidje fikk en ladefeil og rakk bare 14 treff.

– Jeg er utrolig takknemlig for hjelpen jeg fikk. Deler gjerne seieren med dem. Dette er utrolig deilig, sier Høgåsseter.

Trond Glidje var fornøyd, selv om han helst ville ha vunnet.

– Det er kjedelig når det blir ladekluss i omskytingen, men det er slikt som skjer innimellom. Var litt for puslete når jeg satt inn magasinet. Thomas har vært den beste skytteren i norgescupen, så det er helt greit å tape for han, sier sørlendingen.