Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Holum skytterlag
i Vest-Agder Skyttersamlag

LS 2019 - Info

Ett av Norges største idrettsarrangement. Et åpent norgesmesterskap innen skyteøvelser arrangert av Det frivillige Skyttervesen. Vi har samlet litt informasjon om LS 2019 og info om trening fremover her...

Vi trener nå hver torsdag fremover på banen iHolum. Det blir trening nesten hver torsdag, Torsdag 18.juli har vi stevnearrangement sammen med Mandal på Mjåvann og utgår treningen -så meld deg på der for stevnetrening.

Torsdag   4.juli - trening 100m Holum (Bane)
Torsdag 11.juli - trening 100m Holum (Bane)

Torsdag 18.juli - Banestevne Mjåvann, også 100m -påmeldingslink

Tirsdag 23.juli - Ungdomssamling FELT Vest-Agder -påmeldingslink

Torsdag 25.juli - Trening FELT 

TIdspunkt:

Kl. 18,00 - Matthias, Marcus, Mina, Inger Marie, Tor Edvard, Siren, Randi og Mats. (Fullt).
Kl. 19.00 - Jonas, Markus, Tobias, Andrine, Malin, Kine og Celine.

Det er 8 skiver så det er noen ledige plasser om flere vil være med, -ellers oppfordrer vi andre medlemmer i hele denne gruppen å gi et pip om når man går på banen(e) og trener slik at de som ønsker kan "hive seg med"

 

 

- Kart Arenaområde

- Servicetorget (her henter Du skyteboka) HUSK! Beregn god tid

- Greit å vite om Baneskytingen

- Veldig greit å vite om Feltskytingen

NB! Instruks for hele feltskytingen må gjennomgås på forhånd av hver enkelt -og informasjon om dette finnes her: 
FINFELT: https://ls2019.com/finfelt/

Figurer Finfelt:

 

- Oppropstidene er publisert og de finner Du her (søkbare)

HUSK! Beregn god tid og der står det også hvilket lag og hvilken skive Du skal ha.

- Deltakerinformasjon og skytetider mm. eks. Søke Endringer (frist. 1/7-19)

- Stevnetilbud Sørlandskretsen frem mot LS 

- LS Info fra Skytterkontoret -offisiell

 


 

Landsskytterstevnet -et av Norges største idrettsarrangementer

Landsskytterstevnet er Norges største skytearrangement og et av Norges største idrettsarrangementer, og arrangert i regi av Det frivillige Skyttervesen. Stevnet samler hvert år mellom 3500 og 7000 deltakere, og mellom 15 000 og 20 000 tilreisende til stevnestedet. Det avvikles hvert år som et åpent norgesmesterskap innen øvelsene arrangert av Det frivillige Skyttervesen. Skytterne skyter både felt og baneskyting med rifle, hvor Sauer 200 STR er hovedvåpenet i kaliber 6,5 eller .22 for de yngste.. Menn og kvinner i alle alderstrinn fra 11 til over 90 år deltar på stevnet, og begge kjønn konkurrerer sammen i alle disipliner. Den beste skytteren i klasse 3-5 på baneskying blir skytterkonge/skytterdronning Skytterne inndeles i klasser etter kvalitet fra 18-55 år mellom klasse 1-5, mens skyttere under 18 år og over 55 år inndeles etter alder. Skyttere i klasse 3-5 skyter alle stillinger (liggende, knestående og stående), og det er disse som skyter om konge- eller dronningtittelen. Klasse 5 består av de 800 beste skytterne i landet. (Kilde: Wikipedia og DFS).

Påmelding
Når det gjelder påmeldingen så er skytteren selv ansvarlig for den slik det er lagt opp nå betales den med en gang man melder seg på.
Skytterkontoret administrerer selve påmeldingen til stevnet og ved påmelding til stevnet betales arrangementsavgiften (bindende påmelding, ingen mulighet for avmelding). Premieinnskuddet betales ved fremmøte på Skytebanen nå man henter skytterkortet sitt som kalles "skytebok". Skyteboka hentes i Servicetorget som Du kan lese mer om her: https://ls2019.com/servicetorg/
Her er prisene for påmeldingen til Landsskytterstevnet 2019 -betales online ved påmelding:

Arrangementsavgift (betales ved påmelding)
Klasse 1-5,V55,V65,V73, Åpen: kr 880
Klasse NV/EJ/ER/J/Rekrutt: kr 510
Fra 16. juni er prisen: 1280/710.
Fra 2. juli er prisen: 1680/910.

Premieinnskuddet:
(kommer i tillegg og betales ved fremmøte også AG3 og HK416) 715,- (også EJ/JR dersom de skal skyte Stang/Felthurtig) / 475,- For Veteraner (V65 og V73) samt Juniorklassen er det egen påmelding i mitt-DFS for øvelsene Stang og Felthurtig

-Siste frist for påmelding er søndag 28. juli.

Påmeldingen og informasjon vedr. den (link) finner Du her: https://dfsgrasrot.no/ls/article/paamelding-til-landsskytterstevnet-2019-har-startet

Tidsplan (foreløpig)
Foreløpig tidsplan for LS 2019 finner Du her -og den blir endelig etter at påmeldingen er ferdig. Da får man tilbakemelding på sine opprops- og skytetider. De forteller når man skal være klar ved oppropsteltene for våpenkontroll før man setter seg i venteteltet før skytingen starter. Den foreløpige tidsplanen kan Du finne her: https://dfsgrasrot.no/ls/sections/17353/articles

Første gang på Landsskytterstevnet
Det er alltid en spesiell opplevelse å delta på sitt første Landsskytterstevne -og for å sette ting litt i perspektiv så er et relativt stort stevne her på Sørlandet til vanlig 150-250 deltagere. På landsskytterstevnet i 2009 som var forrige gang det ble arrangert på Evjemoen deltok 4914 -av disse tallene forstår man kanskje hvilken dimensjon det er på det hele.

For noen år siden fulgte #DFSUNGDOM noen ungdomsskyttere på både Baneskytingen og Feltskytingen og disse videoene er tilgjengelige her.

#DFSUNGDOM med Mari (Junior) på Baneskyting: https://www.dfs.no/ungdom/dfsungdom/saker-dfsungdom/2015/fersk-pa-banen/

#DFSUNGDOM med Ana Marie på Feltskyting: https://www.dfs.no/ungdom/dfsungdom/saker-dfsungdom/2015/uke-36---fersk-pa-felten/

Dersom Du vil se noe fra LS i fjor hvor det gikk i Stjørdal finner Du her sending fra Arenaproduksjonen som går på storskjerm på arenaer hver dag her: https://livestream.com/accounts/25603601/ls2018/videos/178604606 -dette er fra dagen der klasse rekrutt skjøt sine innledende skytinger i Stjørdal i 2018.

Skytingen
På Landsskytterstevne skal det deltas i Baneskyting og Feltskyting.

Baneskyting:
Man skyter vanlig 25-skudds program som man er vant til i baneskytingen og et vanlig 30-skudds innledende feltrunde. Man møter til oppsatt tid man har tildelt for registrering og våpenkontroll -derfra går turen til fotografen hvor man blir tatt bilde av, og kan få kjøpt bilde i etterkant, men det har tidligere også blitt liggende på nett -på de offisielle resultatlistene. Når den seansen er ferdig går turen inn i venteteltet hvor man sitter og venter til hele laget skal inn på standplass å skyte sine innledende 25 skudd. Som vanlig er det 3 min. prøveskudd før de tre fem-skudds seriene og før 10-skudden. Angående rekruttklassen så har foreldre anledning til å være med inn på standplass inntil prøveskuddene starter. Hjelperen kan være med inn for å sette på reim osv. Hjelperen måtte deretter forlate standplass før prøveskuddene starter, ogbheretter må rekruttene klare seg selv. Når baneskytingen er ferdig visiteres våpen som vanlig og man kan spasere ut til ventende familie og fans. De beste i alle klassene fra innledende skytinger kvalifiserer seg til en finale senere i uken -og poenggrensene for kvalifisering blir offentliggjort når alle i samme klasse har skutt ferdig øvelsen. Finaleomgangen er de 10 skuddene som vi vanligvis skyter fortløpende på åpne stevnet kalt «omgang» bare her utsettes de til senere i uken. Baneskytingen premieres beste 1/3 og premielister blir også offentliggjort etter at alle i samme klasse er ferdig med å skyte.

Info om Baneskyting og Opprop her: https://ls2019.com/baneskyting/

Feltskyting:
Feltskytingen er 2-delt og man møter til opprop som på baneskytingen til oppsatt tid -bare stedet for opprop er forskjellig. Dette pleier å være skiltet -men det kan være lurt å ta en tur å finne ut hvor dette er slik at man er godt forberedt. For de av Dere som har vært med på feltskyting i vinter så vet Dere at man merker nullpunkter og er innskutt på forhånd.

Del 1.
Her skytes det først noe som kalles Minneskyting -6 skudd mot ei ringskive som er litt mindre enn 100m skiva.

Del 2.
Deretter starter man på den 30 skudds feltløypa og skyter 6 og 6 skudd mot 5 figurer som vi er vant til fra vanlig feltskyting. Og
Feltskytingen foregår på elektronikk den også, men med færre skiver og derfor er tidspunktene for opprop mye tettere enn på baneskytingen så her er det viktig å være ute i litt god tid. Feltskytingen foregår i skytefeltet og man følger en løype som går fra standplass til standplass med følge. Her er det mulighet for hele familien å være med på runden. Feltskytingstips vil også bli gjennomgått under samlingen i sommer i regi av Vest-Agder Skyttersamlag -i uke 30.

NB! Instruks for hele feltskytingen må gjennomgås på forhånd av hver enkelt -og informasjon om dette finnes her:
FINFELT: https://ls2019.com/finfelt/
GROVFELT: https://ls2019.com/feltskyting/
STANG/FELTHURTIG: https://ls2019.com/stang-felthurtig/

Minneskytingen premieres beste 1/3 og det samme i 30 skudds feltløypa. 30 skudden danner også grunnlaget for en eventuell 12 skudds finale som foregår senere i uken. Rekruttklassen får prøveskudd før finalen.

Stevneområde og Arena
Dersom Du er nysgjerrig på hvordan Evjemoen er når det arrangeres LS kan Du se kart over området her: https://ls2019.com/kart/ 

Overnatting
Dersom det er aktuelt med overnatting på Evje kan man lese seg opp her: https://ls2019.com/innkvartering/skyttercamp/ om muligheter for Camp og andre alternativer, men med nærheten til arena for LS i år er det nok mest sannsynlig ikke aktuelt.

Spørsmål?
-Bare ta kontakt med noen i skytterlaget!!