Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Alvdal skytterlag
i Nord-Østerdal skyttersamlag

Minneord etter Hans Sollid

Med Hans sin bortgang har vi mistet en god venn og et svært engasjert medlem i Alvdal skytterlag.

Med Hans sin bortgang har vi mistet en god venn og et svært engasjert medlem i Alvdal skytterlag.


Hans hadde ett helt spesielt engasjement for skytesporten over mange år, og som varte helt til det siste.En ting var alle hans roller i styrearbeid helt fra 1972 og nesten frem til i dag. Han har vært både sekretær, leder i ungdomsutvalget, kasserer og leder. Han har også hatt verv i samlaget. Det sier litt om innsatsen han har lagt ned at han er æresmedlem i både Alvdal skytterlag og Nord Østerdal skyttersamlag. Han har også mottatt DFS sitt hederstegn. Det er den nest høyeste utmerkelsen DFS har.

En annen ting som var så unikt med hans engasjement var hvor inkluderende han var. Nye skyttere ble tatt imot med åpne armer. Var det ukjente folk i salen under stevner så gikk han rett bort og presenterte seg for å spørre hvem de var og hvor de kom i fra. Han var oppriktig interessert. Alle som kom på skytterhuset følte seg velkommen når Hans var tilstede. Han var også veldig flink til å takke alle som bidro til laget. Hans var den som kom innom kjøkkenet etter stevner og takket de som jobbet der for hjelpen. Enkle ting som gjør at man føler seg sett og verdsatt.

Hans brant for samarbeid på tvers av skytterlagene og samlagene. Gjennom samarbeid fikk man til et bedre miljø og det ble større deltagelse på stevner. Dovrefjellcupen er et godt eksempel på det. Her har flere skytterlag og samlag samarbeidet siden 1995 og vært et samlende stevnetilbud for feltskyttere i et stort geografisk område. Også her har Hans lagt ned en stor innsats gjennom mange år.

Hans var banebrytende på flere fronter. Han var tidlig ute med å skaffe og ta godt vare på sponsorer til skytterlaget. Hvem er det ikke som har fått påpakning for ikke å ha riktige sponsormerker på børsa si eller har fått dytta på seg en sponsorcaps rett før fotografering. Dette gjorde at laget kunne subsidiere ammunisjon til aktive medlemmer som igjen ga økt aktivitet. Og aktivitet var veldig viktig for Hans.

I 2020 ble også skyttersporten innhentet av koronaen. Trening og konkurranser ble satt på vent til alles store fortvilelse. Så snart samfunnet begynte å åpne litt opp var Hans på ballen og kom med ideen om intern karusell i Nord dalen med det klingende navnet Antibac karusellen. Han så mulighetene på tross av begrensningene. Noe aktivitet var mye bedre enn ingen aktivitet.

Hjemmeside er en annen ting han var tidlig ute med. Denne ble hyppig oppdatert med bilder, resultater og annen informasjon. Han var redaktør for siden helt frem til sin bortgang.

Da Hans var lærer på ungdomsskolen kunne man velge miniatyrskyting som valgfag. Det foregikk i «bunkersen» under samfunnshuset. Under kyndig veiledning og med stort fokus på sikkerhet fikk mange unge alvdøler sitt første møte med skyting her.

En annen ting vi må nevne er journalistgjerningen i Retten gjennom flere tiår. Han har synliggjort skyttersporten i hele regionen på en svært god måte. Ikke minst under Landskytterstevnene ble det lagt ned mye tid etter endt skyting. Når stevnet var over, strømtilførsel og sanitæranlegg for lengst var rigget ned da sto det igjen ei enslig campingvogn utpå et stort jorde. Det var Hans og Aud. Hans var fortsatt på pressesenteret og rapporterte hjem til lokalavisene før de kunne reise hjem. Tusen takk til Aud for tålmodigheten.

Vi kommer ikke utenom gode skytterprestasjoner – han var en meget habil skytter gjennom mange år. Han debuterte som medlem i Alvdal skytterlag med å bli landsdelsmester i felt på Lesja i 1972, etter 2 omskytinger. Han har senere blitt landsdelsmester flere ganger og antall samlagstitler er mange. På Landssskytterstevnet fikk han flere fjerdeplasser før han endelig i 2018 i Stjørdal kom på pallen i feltskytingen. Med tanke på at han få dager etterpå ble lagt inn på St Olav var dette en fantastisk prestasjon. Dette var også en prestasjon han selv satte veldig høyt.

Vi ønsker å takke familien for den generøse gaven som blir gitt oss i forbindelse med begravelsen. Gaven vil bli brukt i Hans sin ånd for å jobbe med rekruttering og aktivitet i skytterlaget. Forrige uke var det 40 skyttere innom på trening i den nye hallen på Stormoen. Det lover godt for lagets fremtid, og mye av grunnlaget kan vi takke Hans for.


Alvdal Skytterlag er evig takknemlig for den årelange innsatsen for laget og lyser fred over Hans sitt gode minne.