Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Alvdal skytterlag
i Nord-Østerdal skyttersamlag

Esten Langodden til minne

Minneord om Esten Langodden

Minneord Esten Langodden’ s begravelse 13.mai.2022

 

Med Esten Langodden’s bortgang har Alvdal skytterlag mistet et kjært og markert medlem. Esten kom jo fra Vingelen, ei bygd med solide røtter plantet i skytterbevegelsen. Han giftet seg med Grethe på Langodden, også hun fra en familie med solide skyttertradisjoner. Sammen måtte dette gi oss tre rysser som alle ble med og preget Alvdal skytterlag, både gjennom ungdomsårene og senere. Denne årgangen med Per, Leif og Kåre sammen med Ragnar Sollid, Bjørn Solvang, Ingar Moldstad og Gunnar Bråten utgjorde ei historisk gulltid for ungdomsskytterne i Alvdal. Og her tok Esten ansvar og fungerte i to perioder meget godt som leder i ungd.utvalget (1981-82-83-84). Det er denne kombinasjonen av talenter og interesserte foreldre som rekruttering egentlig dreier seg om.

1987 Ryssen spesiel.jpg

Fra v. Kåre Westgård, Gunnar Bråten, Bjørn Solvang, Per Eestgård, Ole Kristian Vivelstad, Leif Westgård, Ragnar Sollid og Gudmund Nordthun

I denne tida, men også lang opp mot moderne tid hadde Esten en helt spesiell omgangsform i forhold til alle unge skyttere, det etter hvert så berømte og beryktede ‘’Mærrabittet’’. For alle ungdomsskyttere i Alvdal var det nærmest obligatorisk å gjennomgå dette stuntet som besto av at Esten nærmest uten forvarsel og anledning kløp de unge i låret med sin jernklo. Dette var noe de unge kom til å huske resten av livet. Angrepet kom brått og brutalt, men var aldri vondt ment fra Esten sin side, det var slik det hadde vært og skulle være.

Esten deltok som aktiv i mange år uten at noen skal beskylde han for å ha hatt ambisjoner. Han var med i miljøet og bidro med sitt for et godt miljø.

Esten fikk også oppleve at en av hans sønner, Leif, ble valgt som en meget dyktig og ryddig leder i perioden 1998 – 2004.

Senere har han i alle år vært ivrig til å møte opp på alle våre stevner og innta sin posisjon ute i på alvdalsbordet i kafeteriaen, der han sammen med Roar Steihaug bidro til at det var absolutt ingen som kjedet seg. Og her fikk historiene florere. Dette var jo voksenopplæring for alle.

Nå har Estens stemme og gode latter stilnet og vi som sitter tilbake vil minnes han med stor ærbødighet og respekt.

 

Alvdal Skytterlag vil benytte anledningen til å takke for gava som blir gitt oss til minne om Esten i forbindelse med denne begravelsen. Gaven vil bli brukt i Esten sin ånd for å jobbe med rekruttering til skyttersporten.

Vi lyser fred over hans minne.

Alvdal skytterlag