Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Spydeberg skytterlag
Stiftet i 1862

Runar var nær Kongepokalen

Runar Sørensen ble nummer to på normaldistansen under årets NM i skifelt, som ble arrangert på Øvrebø i Agder.

Aldri før har noen spydebergskytter vært så nær å få en Kongepokal som det Runar Sørensen var under årets NM i skifelt. God skyting og høy fart i sporet gjorde sitt til at han slo nesten alle sine konkurrenter. Bare én skifeltskytter var bedre; den gamle ringreven Per Johan Gjølga fra Stallvik på Fosen.

Runar skjøt som nevnt meget godt. På sine 30 skudd hadde han kun én hårfin bom. Det ble derfor 29 treff. Runars bom kom på "stripe 30x10", og bommen satt under en millimeter rett under. Kun én skytterskjøt fullt hus, det var vinneren Per Johan Gjølga. 

I skifelt så er det ukjente avstander på feltskytingen, noe som gjør det ekstra vanskelig. I tillegg er det hele 3 minutter i tillegg for hver bom, noe som i seg selv gjør skytingen særdeles viktig. Distansen de går på normaldistansen var i år 13 kilometer.


Runars løpstid var 1:03:55. Det var 22 sekunder dårligere enn Gjølga. Det betyr at selv om Runar Hadde skutt fullt hus, hadde Runar fortsatt blitt nummer to. 


Nummer 7 på sprinten

Sprintdistansen dagen etter gikk også bra for Runar, selv om det kun ble 7. plass totalt. Runar gikk fort på ski, og skjøt godt på liggende, men i sprint er det også stående skyting, og der fikk Runar litt problemer. Han traff kun på 2 av 6 skudd, og da røy topplasseringen. I sprint gir hver bom ett minutt i tillegg.

Alt i alt har Runar all grunn til å være fornøyd med innsatsen i årets NM, som har vært et hovedmål for han denne vinteren.

 

På bildet under ser dere medaljevinnerne i klasse senior menn. Fra venstre: Runar Sørensen (nr. 2), Per Johan Gjølga (nr. 1) og Ole Martin Erdal (nr. 3)