Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Greipstad skytterlag
Stiftet 1878

Det er igjen innført restriksjoner for skyting på Stemtjønn grunnet stor skogbrannfare

Det er igjen innført begrensninger for skyting på Stemtjønn grunnet stor skogbrannfare. Det kan kun skytes på banen i henhold til nedenstående instruks på 100 meter og 200m. På 200m er dette begrenset til skivene 6, 7, 9 og 10. Oppslag skal være satt opp på standplass og skytterhus før det kan skytes. Vi har rigget vannpumpe med vannspreder og nedenfor følger retningslinjer for bruken av banen i tørkeperioden. Styret har også satt inn ekstra tiltak utover retningslinjene fra brannvesenet. Det skal vannes i nedslagsfeltet, i god tid før oppstart av skyting. I forkant av skytingen skal pumpe startes og vannspreder skal gå gjennom hele skytingen. Det er i tillegg satt ut Skogbrannsmekker som beredskap i tillegg til vannpumpene. Skyting forutsetter at følgende forhåndsregler/retningslinjer følges:

1.           Det er skytterlagets styre som til enhver tid godkjenner all skyting i perioden. All skyting skal på forhånd avklares med styret og godkjennes av sittende styre. Ingen skyting igangsettes uten styrets godkjenning og følgende forhåndsregler skal følges.

2.           Det skal skytes mot skivene 1-6 på 100m. På 200m er det begrenset til skivene 6-10. med   forhåndsvannet sandvoll som bakgrunn. Vollen skal bestå av rikosjettfri masse og er belagt med gummi duk. Før skytingen starter skal bakgrunn befares og alt brennbart skal fjernes i nedslagsfelt og i umiddelbar nærhet. Vanning igangsettes minimum 1 time før skyting starter opp.

3.         Hvis skudd ikke registreres i skive skal skytingen avsluttes umiddelbart

4.           Underveis i skytingen skal vannpumpe gå og vannspreder skal stå på.

5.           Når skyting avsluttes, befar vollen nøye.

6.           Vent 30 minutter etter skyting og ta ny befaring.

7.           Skyttere, jegere som ikke er inne på skiva skal avslutte skyting, og komme tilbake for innskyting når brannfaren er normalisert.

8.           Røyking forbudt på skytebaneområdet.

9.         Hvis det observeres røykutvikling eller andre tegn som kan tyde på brannutvikling skal skytingen straks opphøre og slukking iverksettes umiddelbart, ring også 110.

10.           Ha tilgang på skogbrannsmekker som er svært effektivt for å slukke branntilløp.

11.         Det lokale skytterlag har ansvaret for brannsikkerheten knyttet til aktiviteten på og rundt banen, og skal fortløpende foreta egne vurderinger rundt forsvarlighet.

Det er viktig at å følge forhåndsreglene, og at vi tar oss tid til å sjekke området grundig etter endt skyting.Det er igjen