Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Greipstad skytterlag
Stiftet 1878

Håkon tildelt VAF Idrettsstipend!

Hovedutvalget for Kultur og Utdanning (HKU) vedtok i sitt møte at idrettsstipendet tildeles Håkon Sørli (rifleskyting).

Håkon Sørli, rifleskyting:

Sørli er svært strukturert og legger ned over 10-20 treningstimer i uka. Individuelt har han tatt to fjerdeplasser, en bronsemedalje og to sølvmedaljer i forskjellige NM og blitt kretsmester to ganger i klassen ungdom (opp til 16 år)

Av meritter har han fra 12års alderen dominert resultatlistene i Agder skyttersamlag. Han avgjorde blant annet samlagskytingen (lagskytting) til Agders fordel under landsdelsstevnet i Drangedal i 2010. Sørli skyter i klassen junior/ menn i Norges Skytterforbund (NSF), dette er aldersklassen for de mellom 17 og 20 år. Han er her den yngste av dem han konkurrerer mot.

Etter hvert som Sørli etablerte seg som skytter innenfor Det Frivillige Skyttervesen (DFS) valgte han å begynne med skyting innen Norges Skytterforbund som ligger under NIF. Dette er skyting som kvalifiserer til verdensmesterskap, europamesterskap og de Olympiske leker. Denne skytingen har et høyere nivå enn skyting innenfor DFS. Sørli skyter nå for Eidskog Sportsskyttere i Kongsvinger. Grunnen til at han ikke representerer Vest-Agder er at det ikke finnes noen lag knyttet til Norges Skytterforbund i Vest-Agder (kun DFS lag). Sørli er anbefalt av Norges Toppidrettsgymnas ved sin egen trener, Øyvind Sirevaag, som er ettertraktet trener over hele Europa