Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Vest Agder skyttersamlag
Stiftet 1882

Før LS i Oppdal

1. August braker det løs på Oppdal i Sør-Trøndelag! Samlagsformannen, som på grunn av sykdom må bli hjemme sender sine lykkeønskninger til alle!

Da er vi inne i den siste uken før Landsskytterstevnet braker løs i Oppdal. Her er noen småting og glimt som for selve skytingens del kanskje eller kanskje ikke er helt uvesentlig.

Vi begynner med en vesentlig ting! Samlagsformannen må desverre være igjen hjemme på grunn av sykdom, men han sender sine lykkeønskninger til alle som tar turen til Oppdal fra Vest-Agder, det være seg skyttere, familie og venner!

Her ser vi glimt fra Voss ifjor hvor han fikk en egenprodusert T-skjorte med Vest-Agders logo påtrykt på ryggen.

De siste forberedelsene er unnagjort eller så begynner tiden å renne å renne ut for de som ikke har kommet i gang enda.

Patroner er ladet og testet, sauerne er innskutt, skytedresser er vasket, vogner og telt er vasket og impregnert. I skrivende stund pakkes nok de siste tingene som skytebagger, kortstokker, brettspill, skjøteledninger, kaffekjeler og andre viktige ting som må være med på tur.

72 skyttere fra Vest-Agder har meldt seg på til årets Landsskytterstevne i Oppdal!

Vest-Egdene skal i snitt tilbakelegge ca. 800 km på veier som stadig er gjenstand for utbedring og veiarbeid. En liten oppfordring til ALLE om å kjøre forsiktig slik at vi sees på Oppdal alle mann og kan glede oss i fellesskap over våre prestasjoner på banen uansett resultat!

Innkvarteringen

Når man da, etter de ca. 800 kilometerne ankommer Oppdal skal innlosjering og fasiliteter sjekkes og inspiseres. Her er Arne Sløgedal fra fjorårets inspeksjonsrunde på Voss hvor han kom over ei strømkasse uten ledninger og vi alle trodde at «trådløs» strøm nå var kommet for bli!

-Plutselig dukket det opp en kabel til "kassa" og hele den nordlige del av Vest-Agder leiren ble kjempefornøyd!

Noen kommer tidlig i uka og andre kommer etter noen dager. For å illustrere hvordan skytterne fra Vest-Agder er inkluderende og tar vare på hverandre fant vi dette bildet fra dagene før Holumsveteran Nils Blørstad ankom leiren på Voss med kombicampen sin. Det ble holdt av en plass til han midt i Vest-Agder leiren på denne måten.

 

Været

Vær er viktig, veldig viktig. Det er faktisk en av de trivselsfaktorene som kommer høyest på lista etter selve skytingen og stevnet.

Her kan Du for øvrig finne ut hvordan værutsiktene blir fremover for Oppdal og Landsskytterstevnet 2013.

Vi håper selvsagt at været blir topp stevneuka, men Vestegder har tidligere stått godt av for litt regn (les -grøftegraving på Elverum 2010 etter styrtregn på et jorde med stort innhold av leirjord). Men tilbake til Oppdal som i august ifjor hadde snittemperatur på 11,7 grader - der 24,2 og 2,1 var henholdsvis høyeste og laveste målte temperatur i august måned. Det regnet 92,3 mm nedbør over Oppdal og blåste ikke mer en 2 m/s i snitt den samme måneden ifjor.

Andre idretter

Det lover bra for våre Badmintonentusiaster, som her fra ifjor ser vi har improvisert, og funnet feste til nettet i vogna til Arild Valand fra Mandal.

Godt at alle støtteben var nede og håndbremsen var justert riktig og ikke minst på da det ble mange turneringer utover sene kvelder i stevneuka.

Det finnes også noen sykkelentusiaster blant skytterne fra Vest-Agder. Her er et glimt fra fjorårets uoffisielle leirmesterskap i "sykkelhopp" som for øvrig forløp uten en eneste "forkiling", det vil si uten velt, knekte tenner eller brukne armer og ben.

Sykkelhoppkonkurransen avlet faktisk ikke et eneste skrubbsår hos hverken juniorer og seniorer som deltok!

Mot slutten

Når da stevnet nærmer seg slutten og skolestart, er noen igjen for å skyte feltfinaler sammen med Norgeseliten i NM-Felt. Da er det for noen dags for enkeltmanns innkvartering i småtelt som hele stevneuka har ligget i beredskap.

Området som tidligere var dekket med campingvogner og yrende liv står nå igjen ryddet med noen småtelt og strømkasser "hist og pist."

 

Slik kan en uke forløpe når man er avsted på et av Norges største idrettsarrangement. Hvordan det blir på Oppdal i år vil bare tiden vise.

Opplevelsene står nok som ifjor i kø -det er bare å forsyne seg!

PS  -Lykke til med skytingen alle sammen!