Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Stor nytte av DFS

Oberstløytnant Ove M. Ranum, som er sjef for HV-14, er veldig positiv til DFS.

Stevnepresident for NNM, Ove M. Ranum, omtalte DFS i svært positive vendinger under åpningen i Mosjøen.

Av Tom-Vegard Feltstykket


Nordnorsken ble åpnet torsdag kveld, der oberstløytnant Ove M. Ranum valgte å se tilbake på 2. verdenskrig og tiden fram til i dag.

- Etter 2. verdenskrig fikk skyttersaken et voldsomt oppsving. Nå skulle "alle" lære seg å skyte for å forsvare landet. Antallet skyttere økte markant og nådde en topp rundt 1980. Da med hele 253.000 registrerte skyttere. Siden har antall skyttere gradvis gått tilbake til det stabiliserte seg på omtrent det antallet vi ser i dag. Cirka 150.000, åpnet han.

Stor nytte

Han fortalte om at DFS mål var å fremme praktisk skyteferdighet innen det norske folk, og derved dyktiggjøre oss for landets forsvar.

- Den militære betydningen av DFS er i årenes løp blitt tonet ned og båndene til Forsvaret er ikke lenger så synlige som det var før. Til tross for denne utviklingen vil jeg påstå at Forsvaret, og samfunnet forøvrig, har stor nytte av DFS og skytterlagene i sitt arbeid, påpekte Ranum.

Fremhevet u-arbeidet

Han brukte tiden til å framheve ungsomarbeidet.

- Det utvikler gode holdninger, god våpenkultur og kanskje motivasjon til tjeneste i Forsvaret. Ungdom med sunne verdier og holdninger som i tillegg innehar skyteferdigheter, er svært ettertraktet i Forsvaret.

Han mente spesielt rekruttering av jenter til Forsvaret hadde sitt potensiale.

- Cirka 25 prosent av DFS 13.000 medlemmer under 18 år er jenter, påpekte han.

Han avsluttet med å skryte av skytterlagene.

- Dere som er aktive medlemmer i skytterlag skal være stolte av å tilhøre en stor organisasjon som kjennetegnes ved gode holdninger, frivillighet, dugnadsånd og en flott sosial profil.