– Kåringen vil dermed ikke bare kåre det beste ungdomslaget eller seniorlaget, men det beste skytterlaget, påpeker de.
Fire etapper
Forslaget er at det skal være fire etapper på lagskytingen. Etappe 1 og 2 er forbeholdt skyttere i klasse 1,2, åpen klasse, V55, V65, V73, rekrutt, eldre rekrutt og junior.
De to skytterne fra hvert skytterlag etter høyest poengsum på innledende baneskyting deltar på laget. Det kan også brukes en reserve.
De to siste etappene er forbeholdt skyttere i klasse 3,4 og 5. Her er det også de to skytterne i laget med høyest poengsum på innledende baneskyting som får delta på laget. Det kan benyttes en reserve.
Det foreslåes at maksimum 50 lag, avhengig av skivekapasitet, får delta.
I lagskytingen skyter samtlige etapper 10-skudd. Etappe 1 og 2 skyter dette liggende på to minutter på 100 meter. Etappe 3 og 4 skyter 10-skudd grunnlag på tre minutter på 200/300 meter.
Skytterlagene rangeres før hver av de to siste etappene. Etappe 1-3 gjennomføres med felles anvisning. Etappe 4 gjennomføres med felles anvisning, med unntak for de beste skivene. De anvises enkeltvis styrt av speaker.
– En lagskyting basert på disse statuttene vil gi flere skytterlag mulighet til å kvalifisere seg, mener administrasjonen på Skytterkontoret.
På Landsskytterstevnet på Lesja i 2015 var det 261 lag som hadde nok skyttere til å kvalifisere seg til lagskytingen etter dagens ordning. Med administrasjonens forslag ville dette tallet vært 308. Dette er en økning på nesten 20 prosent.
– På denne måten vil vi gi flere av skytterne som deltar på LS en mulighet til å skyte finaleøvelser og dermed aktiveres flere skyttere. Forhåpentligvis kan det også bidra til at skytterlagene motiverer flest mulig skyttere til å delta på Landsskytterstevnet. Administrasjonen mener i likhet med forslagsstiller at dette vil være inspirerende for skytterne, inkludert ungdommen.