Hopp direkte til Søk

Landsskytterstevnet

Nils Lothe vant feltfinalen for V73

Nils Lothe (Jondal) vant feltfinalen i V73 med 42/8

Nils Lothe (Jondal) ble dobbelmester under årets LS. Han vant både bane- og feltskytingen, en knallsterk prestasjon.

Finalegrensen for V73 i feltfinalen var satt til 29 treff. To lag skulle avlevere sine finaleskudd, og i siste finalelag lå det 16 skyttere med 30 treff fra innledende feltrunde.

I finalen skulle det skytes 12 skudd mot prismet, og skytetiden var satt til 2 min og 20 sekunder.

Det ble foretatt felles anvisning fra og med skive 10-33, før speaker tok over med enkeltvis anvisning på de resterende skivene. I finalen skjøt Lothe 12/8, og sammenlagt 42/8, fra skive 7, men utfordrerne kom på rekke og rad. Oddvin Herseth (Nesna) og Arthur Nyland (Storsteinnes) lå på respektive skive 1 og 2 i finalelaget. Skive for skive ble anvist og resultatet til Lothe holdt standt. Nest siste utfordrer var Arthur Nyland. Etter en spennende avsluttning endte Nyland opp med 12/7, bare ett innertreff bak Lothe. Det var duket for skive 1. Speaker tok over, og Herseth hadde skutt godt, men 12/6 holdt ikke i forhold til  Lothe som stod med 12/8, og vinner av feltfinalen. Arthur Nyland kom på en 2. plass med 12/7, mens Oddvin Herseth fikk en 3. plass med 12/6.