Hopp direkte til Søk

Landsskytterstevnet

Sveinung Eide Hansen vant feltfinalen for klasse Eldre Rekrutt

Sveinung vant med 42/12 i finfeltfinalen for Eldre Rekrutt.

Sveinung Eide vant direkte som eneste skytter med 12/12 i feltfinalen for Eldre Rekrutt.

46 skyttere hadde 30 treff fra innledende skyting. Helene Vikøren (Farnes) var best innledningsvis med 30/28, fulgt av Ingeborg Lundby (Stange og Romedal) med samme resultat. Finalene i ER blir som oftest avgjort med omskytinger om pallplasseringene, da det skytes svært godt og jevnt. To lag skulle skyte, alle med  likt utgangspunkt, og like gode muligheter for å vinne. Det skulle skytes 12 skudd på en stående prisme figur og skytetiden var 2 minutt og 20 sekunder.

Første finalelag ble anvist fellesvis. Sveinung Eide Hansen (Torsnes) og Magdalena Robertsen (Bodø Østre) var best i laget med henholdsvis 12/12 og 12/11.

For de to neste lagene var 12/12 nå grensen for en mulig omskyting med Hansen om mesterskapet i felt.

De ti siste skivene i siste finalelag skulle anvises enkeltvis, og stillingen frem til disse skivene var:

Sveinung Eide Hansen (Torsnes) - 12/12
Kristin Eide (Hyllestad) - 12/11
Jenny Tovseth Vatne (Søndre Odalen) - 12/11
Sindre Tunheim (Hå) - 12/11
Magdalena Robertsen (Bodø Østre) - 12/11

Den enkeltvise anvisningen tok til, og skive for skive ble anvist og tetbildet var fremdeles uendret. Da Helene Vikøren (Farnes) på skive 1 fikk anvist 12/8, var det klart at Sveinung Eide Hansen (Torsnes), fra skive 11 i første finalelag, hadde skutt seg helt til topps i feltfinalen for ER.

Fire skyttere måtte ut i omskyting om 2.  og 3. plassen i mesterkapet. Etter anvisning hadde Kristin Eide sikret seg 2. plass etter 12/12 i sin omskyting. 3. plass i mesterskapet fikk Sindre Tunheim .