Hopp direkte til Søk

Landsskytterstevnet

Odd Kolsrud vant klasse V73 - Bane

Mester i baneskytingen for klasse V73 nok en gang - Odd Kolsrud - med 350 poeng

Odd Kolsrud, Begnadalen vant nok en gang baneskytingen i klasse V73. Fra skive én la han inn 100 poeng og 9* på sin finaleskyting.

Finalegrensen i baneskytingen for klasse V73 var satt til 248 poeng. Dermed var det to lag som skulle gjøre opp om mesterskapet. I finalen ble det skutt 10 skudd på 100 meter i liggende skytestilling med 3 minutters skytetid. I siste finalelag lå følgende skyttere med best utgangspunkt etter 25-skudden:

9 Rolf Fjeldstad Aas 250 12*

Før finalen ledet Odd Kolsrud foran Erik Jødahl, begge med 250 poeng. Det skulle vise seg å bli nettopp disse som gjorde opp om de første plassene. På skive 9 lå Rolf Fjeldstad, som fikk napp i Officerspokalen 1964, som første mann med 250 poeng. Med sine 87 år er han en av de eldste deltagerene under årets LS som forøvrig er hans 50-ende. Fjeldstad fikk 97 poeng i finalen og endte med det på en 24. plass.

Leif Singstad fra Nidaros skjøt 100 poeng med 7* og 350 poeng fra skive 7 og dermed var lista lagt for de resterende skivene. Olav A. Veie fra Levanger og Frol tok over denne ledelsen da han la inn 100 med 8* fra skive 5. Han holdt på ledelsen alene helt til Erik Jødahl fulgte opp dette fra skive 2. Odd Kolsrud skuffet ikke fra skive 1 og med 100 poeng og 9* ble han mester i V73 på bane for tredje år på rad.

Erik Jødahl og Olav A. Veie måtte ut i omskyting om 2. plassen. Her skjøt Jødahl 100 poeng med 10* og sikret 2. plassen foran Veie som fikk 99 poeng.