Landsskytterstevnet

Kari Mørck vant klasse junior - Bane

Mester i baneskytingen for Junior - Kari Mørck - 350 poeng

Kari Mørck vant juniorenes baneskyting med 350 poeng og 9*

Finalegrensen for baneskytingen i klasse junior var satt til 247 poeng, og tre finalelag med i alt 70 skyttere skulle gjøre opp om medaljene. I finalen ble det skutt 10 skudd på 100 meter i liggende skytestilling med 2 minutters skytetid. Etter innledende skyting lå følgende skyttere i ledelse før finaleskuddene, alle med 250 poeng.

5 Oda Innvær Bremnes 250 15*

Før det siste finalelaget gikk på standplass ledet Anders Hunstad og Marius Liengen med 348 poeng med 9*.  Dette holdt imidlertid ikke lenge da det siste laget fikk skivene anvist. Nina Vatne Alfsen satte standarden med 349 poeng med 10* fra skive 17. Dette var det ingen andre med 349 som klarte og dermed ledet hun før de siste skivene skulle anvises. Fra skive 6 tok vinneren av banefinalen i klasse ER fra 2012, Miriam Jeanette Bjerklund fra Holla, over ledelsen med 350 poeng med 6*. Dette skulle imidlertid vise seg å ikke holde lenge da både Thomas Krågtorp og Taran Cecilie Bjørnsen fikk 350 poeng med 7* fra henholdsvis skive 4 og 3.

Alt skulle dermed avgjøres da Kari Mørcks skive skulle anvises. Etter å ha startet i ytterblinken var det kun én ting som gjaldt: flest mulig innerblinker. Dette klarte hun og med 350 poeng og 9* ble Kari Mørck fra Ski årets mester i baneskytingen for klasse junior.

Thomas Krågtorp og Taran Cecilie Bjørnsen måtte ut i omskyting om 2. plassen. Denne vant Thomas Krågtorp fra Råde.