Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Vest Agder skyttersamlag
Stiftet 1882

Inspirerte ungdomsutvalg i Agder

Ungdomskonsulent Nils Erik Lundon besøkte Sørlandet nylig og mange ble inspirert

Tirsdag 1. oktober var nesten 40 representanter fra ungdomsutvalgene i skytterlag fra Agder-samlagene i lokalene til Fylkesmannen i Vest-Agder.

Tirsdag 1. oktober var nesten 40 representanter fra ungdomsutvalgene i skytterlag fra Agder-samlagene i lokalene til Fylkesmannen i Vest-Agder. Lokalene ble reservert via Vest-Agder barneungdomsråd (VABUR). Dette var praktisk i forhold til parkering, kantine og beliggenhet.

VABUR har vi hatt et godt samarbeid med i Vest-Agder og daglig leder Astri Marie Lund fikk anledning til en kort presentasjon av hva de driver med og presentert tilskuddsordninger som vi drar nytte av gjennom samlagets medlemskap.

Ungdomskonsulent i DFS Nils Erik Lundon overtok deretter de neste 4 timene. Nils Erik kan dette med å inspirere og formidle det viktige ungdomsarbeidet som må til ute i lagene.

Målsetting, årsplan og aktivitetsplan er viktig arbeidsredskap for lagene. Dette er nok noe mange har tatt litt lett på, mens på samlagsnivå har man vært mer beviste på dette. Dialogen ble god og kommunikasjonen var toveis og mange fikk delt erfaringer.

Avstandene er korte mellom Agder-samlagene, og gjennom et slikt felleskurs knyttes kontakter og man ser at man med fordel kan utvikle samarbeid i ungdomsarbeidet. Ikke minst kurs, samlinger, målsettinger, felles turer som eksempelvis reise på Ungdomsstevnet i Numedal. Vest-Agder skyttersamlag har i flere år arrangert ungdomstur til Numedal med god erfaring.

-Det var ikke bare på "første benk" kursdeltakerne var engasjert og lydhøre.

Ungdomskonsulent Nils-Erik Lundon høstet applaus etter kurset og vi som deltok synes dette var et positivt initiativ fra ungdomskonsulenten. Det er flott og viktig at Dfs setter fokus på rekrutteringen. Dette gjelder hele spekteret. Det er plass til alle i skytterlaget. Og det er jo flott ordning vi har når Dfs kan stille med kursholder og det enkelte samlag sitter igjen med kunnskap og samtidige et kursbidrag. Da er det bare å sette i gang her sør.

Kenneth Stubstad

 


 

 

Relaterte linker:

- VABUR (Vest-Agder Barne- og Ungdoms Råd): http://www.vabur.no 
- DFS -Ungdom: http://www.dfs.no/ungdom/ungdom-for-ungdom/
- DFS Rekruttering: http://www.dfs.no/opplaring/rekruttering/