Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Holum skytterlag
i Vest-Agder Skyttersamlag

Informasjon om aktivitet fremover

Etter at regjeringen 30. april la fram nye koronatiltak hadde styret et møte søndag 3.mai for å diskutere hva vi kan få til av aktiviteter med nye forutsetninger. Her er oppsummering av hvordan skytterlaget ser for seg vegen videre fremover samt oppdatert informasjon fra skytterkontoret, -og husk at ting kan endre seg raskt.

Skytterlagets styre har landet på at vi desverre ikke kan starte opp igjen med ungdoms- og rekrutteringsskyting slik vi har hatt inntil tiltak ble iverksatt. Sparbanken Sør Minikarusell må desverre utgå i år og hvem vet, kanskje den kan gjennomføres senere -og kanskje til og med innendørs i høst om dette drar ut. Av andre aktiviteter som Lagsmesterskap, Mandalsmesterskap, Dugleiksmerkeskyting osv. vil det bli forsøkt avholdt og tidspunkt vil bli annonsert på sosiale medier og nettside i rimelig tid slik at noe aktivitet blir tilgjengelig for de som har utstyr selv eller evt. langtidslåner -med låneavtale. Ta kontakt med noen i ungdomsavdelingen hvis det er aktuelt.

Når det gjelder Holumhallen så er den fortsatt stengt for aktivitet av kommunen på ubestemt tid.

Planen videre er nå å åpne banen når alt er klart slik at de som vil trene på egenhånd kan gjøre det innenfor de til enhver tid gjeldende retningslinjer. Det vil bli påkrevd at alle kontaktflater tørkes med egnet desinfeksjonsvæske før -og etter treningen av den enkelte.

Frem til vi åpner vil vi jobbe mot å få klargjort banen og det er mange ting som står på "to do -lista" -på onsdagene fremover fra onsdag 13.mai kl. 18.00 og utover vil det bli utført arbeider i mindre grupper på baneområdet. Leif Inge Skoie, telefon 975 87 454 og Geir Øksendal, telefon 971 57 455 er kontaktpersoner. Så snart alt er klart -vil skivene bli satt ut for bruk.

Når det gjelder tilbud om jegertrening og oppskyting til storviltprøve for de som ikke faller inn under de nye reglene som Du kan lese mer om lengre nede i saken vil det bli satt opp torsdagskvelder etter hvert slik at vi også kan ha et tilbud for dem. Mer info om dette kommer, og det er lite trolig at det blir noe før i siste halvdel av juli, men ting endrer seg raskt så det er bare å følge med på skytterlagets nett- og facebookside.

 

Oppdatert informasjon fra Skytterkontoret 4. mai 2020
Regjeringen la 30. april fram nye koronatiltak. Blant annet endres reglene for avstand mellom personer fra 2 til 1 meter fra 1. mai. Regelen med maks. 5 personer samlet gjelder fortsatt. Fra 7. mai blir det tillat med arrangementer på offentlig sted for inntil 50 personer. Dette gjelder bare arrangementer med en ansvarlig arrangør som har oversikt på hvem som er tilstedes og det er mulig å holde minst en meter avstand mellom personene. Ansvarlig arrangør skal sørge for at folk holder avstand, og at smittevernregler for øvrig følges.

Norges Skytterstyre har i sak 66/2020 vedtatt nye koronavettregler, som gjelder fra 7. mai og til i første omgang 15. juni. 

Se sak i Skyttertidende.no med de nye koronavettreglene og intervju med presidenten.

Protokoll fra styremøte 30. april med nye koronavettregler.

NB! Det kommer en avklaring på definisjon av antall personer på arrangement - per arrangement, per dag, ansamlinger etc. senest tirsdag 5. mai. 

Saken oppdateres med relevante lenker.

Andre saker og beslutninger vedrørende korona-krisen:

Landsskytterstevnet, Frendecup og landsdelskretsstevner i 2020 avlyses.

Skyttertinget er utsatt til helga 31.oktober- 1. november 2020. Tingdokumentene sendes ut i slutten av juni.

Ekstraordinært Skytterting med godkjenning av årsmelding og årsregnskap for 2019 avholdes som nettmøte 25. mai. 

Trening og oppskyting til skyteprøven for storviltjegere
Miljødirektoratet har besluttet at skyteprøven fra i fjor også vil gjelde i år. Dette gjelder for jegere som har betalt jegeravgift og som har rapportert til Statistisk sentralbyrå at de har jaktet storvilt i jaktåret 2019/2020. 

Jegere som ikke avla skyteprøve i fjor må avlegge prøve på ordinær måte for å kunne jakte til høsten. Det samme gjelder nye jegere som skal jakte for første gang. Dette kan gjennomføres innenfor gjeldende koronavettregler.

Informasjon fra Miljødirektoratet. Her finner du også informasjon om våpen og hvordan godkjent skyteprøve automatisk blir overført.

Miljødirektoratet har også publisert endring i instruks om skyteprøve for storviltjegere og status for den nye appen.