Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Holum skytterlag
i Vest-Agder Skyttersamlag

Vant Langkragstevne!

Arne Kvidbergskår vant årets utgave av Kragstevne ett poeng foran Hans Fredrik Vatnedal og Arild Rasmussen. Over 20 skyttere stilte til start og enda flere kom når grillen ble tent!

I seiersintervjuet fremkom litt historie rundt Kragen til Arne. Han forteller at børsa ble i sin tid kjøpt av hans bestefar, Kåre Kvidbergskår på auksjon. Prisen var 16 kroner den gang. Den er laget på Kongsberg i 1912, og skal ha vært gjemt unna for okkupantene under 2. verdenskrig. Jeg fikk den av min Bestefar til konfirmasjonen og til vanlig er det egentlig pynt, jeg har sikkert ikke skutt med den på 5- 6 år, så blei faktisk litt overraska over hvor godt den gikk sjøl og ekstra gøy at det er min egen Krag jeg vant med.

Det skytes et lite grunnlag og det viser seg å være nok med tanke på "mirage" og varmgang. Børsene er gamle, faktisk fra tidlig i forrige århundre og noen faktisk før 1900 også. De har alt: tunge avtrekk, skur og korn samt at de er i en slik forfatning at vi kan bruke dem :)

Samtalene går livlig om typer og modeller samt utviklingen som har vært siden slutten av 1800-tallet. Når skytingen er over tennes grillen og som seg hør og bør pleier det å bli en sen kveld.

Vi takker alle fremmøtte for en flott kveld, og ønsker velkommen igjen ved neste anledning!

Her er komplett resultatliste


 

Skytterinteresserte fra Mandal/Holum og Omegn innbys til en sosial konkurranse med gode gamle Krag- Jørgensen fredag 29. mai kl. 18.00 og utover. Om du vil skyte, eller bare være blant skyttervenner, -er du like velkommen. -Sett av fredag førstkommende og møt opp på banen i Holum!

 

Se her for innbydelse !