Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Holum skytterlag
i Vest-Agder Skyttersamlag

For første gang på Myrkongestevnet

Idag var 2 eldre rekrutter spente på hva som møtte dem da de selv skulle prøve seg på stevnet som de har hørt om i mange år.

Tradisjonen tro så er Palmelørdag tid for Myrkongestevnet. Sørlandets største åpne feltstevne går på Evjemoen og arrangeres av Evje og Hornnes Skytterlag. 

Holum og Mandals eldre rekrutter Sindre Skoie og Erlend Fasseland var veldig begeistret for skyteprogrammet og syntes det var morro å prøve seg. Alle skyter samme program på "grovfelt" og som så mange andre som har prøvd seg på Myrkongestevnet falt nok "Vippeholdet" best i smak. Vi håper begge sitter igjen med en kjempeopplevelse.

På bildet ser vi Sindre og Erlend sammen med de 2 Juniorene Henry Th. Jenssen og Espen Stubstad fra Mandal som har deltatt på Myrkongestevnet flere ganger tidligere og alle synes stevnet er kjempemorro.

Her er programmet som alle skyter på Myrkongestevnet:

Alle Skytinger starter i ferdigstilling.Klasse Jæger, V73, 1 og ER skyter hele programmet liggende, og kan ikke vinne MYRKONGE tittelenKlasse V65 skyter standardprogram med unntak for skyting 1 som skytes liggende og skyting 7 med liggende utgangsstilling. Kan ikke vinne Myrkongetittelen.Klasse AG-3 skyter standardprogram med unntak for skyting 1 som er 3 kne og 3 ligg.Utover dette følges reglene i skyteboka.

Innskyting: Fra 200m standplass 3 min skytetid fritt antall skudd mot elektronisk skive.

Skyting 1:  6 skudd hvorav 2 skudd i hver stilling stå/kne/ligg mot 1/8 fig. 2 min.

Skyting 2:  6 skudd liggende mot C 25. Tid 35 sek.utgangstilling FERDIGSTILLING.

Skyting 3:  6 skudd kne mot tvillinghjul. 3 treff pr.hjul. Tid 2 min.FERDIGSTILLING.

Skyting 4:  6 skudd kne mot førerhund. Tid 45 sek.utgangstilling FERDIGSTILLING.

Skyting 5 og 6:  6 skudd liggende mot 2 fig C 25 og C 15.(Dobbelt hold 3 skudd pr.fig.) Ingen justering av sikte mellom holdene. Skytetid er 45 sek.utgangsstilling FERDIGSTILLING.

Skyting 7:  "VIPPE" Knestående FERDIGSTILLING med 6 patroner i våpenet, og 1 patron til etterladning. Det gjelder først å treffe en rund metallplate knestående. Ved treff faller platen ned, og det dukker opp 3 ulike pappfigurer på samme avstand. nå er skytestillingen valgfri, og det gjelder å få inntil 2 treff i hver figur. Samlet skytetid er 50 sek.