Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Stavanger skytterlag
i Rogaland skyttersamlag

Nyhetsbrev 4 - 2018

Kjære skyttervenner.

Her er nyhetsbrev nummer 4 for 2018. I tillegg til nyhetsbrevene for å kommunisere ut informasjon til medlemmene vil også informasjon bli lagt ut på skytterlagets Facebookgruppe og hjemmeside.   

Som de fleste av dere har fått med seg så har styret i Stavanger Skytterlag besluttet å kansellere/utsette Hafrsjordstevnet på grunn den overhengende brannfaren vi opplever med det finværet vi har for tiden. 

Stavanger Skytterlag, sammen med andre skytterlag i Rogaland, var gitt muligheten for en dispensasjon fra totalforbudet om skyting utendørs av brannsjefen i Rogaland brann og redning. Styret har likevel gjennomført en egen totalvurdering/risikovurdering i forhold til at vi med sikkerhet kan si at det vil være trygt å gjennomføre Hafrsfjordstevnet under gjeldende forhold. Styret har da kommet frem til at selv med endel konkrete tiltak på plass så er usikkerheten fortsatt- og konsekvensene så store at vi har besluttet å kansellere/utsette Hafrsfjordstevnet. 

Hva skjer så videre? Vi ønsker alle å gjenoppta skyting på Madla raskest mulig, men da under sikre betingelser/forhold for skyting. Vi er i dialog med brannvesenet og skal i løpet av de nærmeste dagene ha en felles befaring på anlegget på Madla for utrede eventuelle tiltak som må på plass før vi kan gjenoppta skytingen. Vi vil holde alle orientert via mail, Facebook og vår egen hjemmeside. 

Årets Landsskytterstevne blir arrangert i Stjørdal (Trøndelag) i perioden 3-10 august. Påmeldingen til årets Landsskytterstevne har starter og det minnes om at siste frist for påmelding er 15 juni. All påmelding til Landsskytterstevnet gjøres på "Mitt DFS", her må også arrangementsavgift betales. Jeg håper at flest mulig av lagets skyttere både ungdoms- og senior skyttere har anledning til å delta på årets Landsskytterstevne. 

Det har i den senere tiden vært en diskusjon i forhold til dette med oppmøte tidspunkt i forbindelse med interne konkurranser. Vi har frem til i dag hatt en instruks om oppmøte senest 17:30 for at skytterne skal få tellende resultat i interne konkurranser. Vi i styret ønsker at flest mulig av lagets aktive skyttere tar seg tid til og har anledning til å stille på de interne konkurransene, og vi ser at et krav om tidlig oppmøte tidspunkt kan være med å forhindre at skyttere har anledning til eller vil prioritere å delta på de interne konkurransene. Styret har da besluttet at vi går bort fra at skyttere som skal skyte må stille senest klokken 17:30. Det vil fra nå være tilstrekkelig å møte opp senest 30 minutter før planlagt skyting i oppsatt lag. Oppmøte mindre enn 30 minutter før skyting, og hvor det ikke er meldt fra om at man er forsinket, vil skytter miste sin plass på det aktuelle laget. Skyttere som ikke er forhåndspåmeldt via DFS må møte senest klokken 17:30 for å få skyte på ledig tildelt plass. 

Vi i styret har fokus på skytterhuset skal være en møteplass for både aktive skyttere, venner og familie medlemmer og at det skal være det sosiale møtested i forbindelse med interne skytinger. Her oppfordres det at flest mulig tar seg tid og bidrar til det gode sosiale samholdet i laget. 

Status på pågående aktiviteter/prosjekter på og rundt skytebanen på Madla er: 

  • Sanering av området rundt de gamle 300- og 600 meter voll og gravene bak den nye 200 meter vollen er nå avsluttet.   

 

  • 100 meteren. Her gjenstår det å få ny luker på plass på skyttergrav. Vi mistet nylig strømforbindelsen fra skytterhuset til skyttergraven på 100 meteren. Her er det bestemt å legge ny strømtilførsel og ny signalkabel/fiber frem til 100 meter skyttergraven, dette arbeidet startes umiddelbart. 
  • Lyse sitt arbeid med å få lagt ny strøm- og fiberkabel frem til skytterhuset er i gang igjen etter at de ble satt på hold på grunn av transport av saneringsmasse fra området bak 200 meteren.

     

Jeg minner igjen om påmeldingsfristen 15 juni for årets Landsskytterstevne. 

 

Hilsen
John Winterstø
Leder Stavanger Skytterlag