Stavanger skytterlag
i Rogaland skyttersamlag

Banecupen 2019

Banecupfinalen 2019 ble i år holdt på Klepp skytterlag sin bane.

Nytt av året var et revidert kvalifiseringssystem hvor hver klasse kvalifiserte seg for seg selv samt også finaleprogram. Det ble mange spennende finaler med mye god skyting.

Banecupen for Rogaland har i år gjennomgått store endringer. Hovedfokus var å få ned kostnadene forbundet med avvikling og premiering. Hver klasse kvalifiserer seg hver for seg, samt konkurrerer kun innenfor sin egen klasse i finalen. Vinner av kvalifiseringen mottar statuett, og alle som skyter finalen får sølvskilt med inngravert årstall og plassering. Premieutdeling foregikk umiddelbart etter hvert lag. Flott gjennomført av Klepp Skytterlag!

Det ble mye god skyting av Stavanger sine skyttere som var kvalifisert. Vår ferske mester fra LS i klasse ER, Emil Lilledal, var nr. 2 etter kvalifiseringen bak Klepps Ole Morten Lunde. Det ble et særdeles tett oppgjør hvor begge skyttere skjøt fullt hus. Ole Morten Lunde vant finalen etter rangering på antall innertiere og Emil Lilledal ble nr. 2. Elise Birkeland ble nr. 4 med 344 poeng.

Det ble også spenning i klasse R hvor Olina Birkeland var nr. 3 innledende. Olina skjøt godt og jaget teten helt til slutt, men så var hun uheldig å skyte et skudd i feil skive. Det ble dermed en 5. plass på Olina.

I klasse J fikk Morten Nysted en flott 3. plass med 342 poeng, bak Line Rødland fra Klepp og Hannah Johansen fra Time – begge med 350 poeng.

Blant seniorene var det Bjørn Petter Leite (kl. 4) og Håvard Voss (kl. 1) som var best, begge med 2. plass i sine klasser. Marie Asbjørnsen fikk 5. plass i klasse 4 og Tore Indreiten fikk 6. plass i klasse 5.