Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

Mye god skyting – og flere pallplasser

Rygge skytterlag har den siste tida vært representert på et utall skytterstevner, og det er levert mye god skyting.

De to rekruttene Jonas Sørli Runhovde og Lilly H. Madsen leder an for en ganske brei og god Ryggetropp. Jonas vant stevnet i Moss & Våler med 348 poeng, og med ett poeng mer ble han nummer to på Heimsilstevnet (Gol), Han sto også øverst på lista da Råde arrangerte sommerfelt med 30/17. Han skjøt også 30 treff på feltstevnet i Nordre Land.

Lilly ble nummer to i Skiptvet med 347 og tre i M&V med 346. Hun var også nærmest Jonas på Rådefelten med 30/13. Begge de to har skutt mange andre toppresultater, men her har vi bare tatt med de som har gitt pallplass.

Magnus Madsen har skutt litt færre stevner, men vinner der han stiller opp. 244 i Skiptvet, 248 i M&V og 26/19 på Rådefelten ga tre nye medaljer i skuffen.

Kristian Ystgaard Oswald har hatt en lysende formutvikling, og i Etnedal slo han til med 247/346 som ga andreplass på dette storstevnet. Kristian var også i Fredrikstad og sikret seg et fylkesmesterskap med 342 poeng.

Også Erik Aas-Hveem har begynt å prikke formen mot landsskytterstevnet. Beste resultat kom på Torpa med 249 poeng.

På 200 meteren har også Miriam Bjerklund og Jan Andre Runhovde begynte å røre på seg- Litt ujevne resultater, men meget bra på det beste. Miriam banket inn 245/345 i Etnedal som sitt beste resultat, og selv om det også kommer litt ned på listene er det godt skutt. Jan Andre holdt følge på hovedskytinga, men måtte tåle en nier på omgangen og 344. Under Kongestevnet i Nordre Land prikket Jan Andre inn fantastiske 100 poeng på grunnlaget, tre stående, tre knestående og fore liggende skudd på tre minutter!

En annen som virkelig banka til var Henrik Meum Stormo i klasse fire. Etter gigantiske 147 på 15.skudden stoppet han på 338 poeng, og ny flott personlig rekord på Torpa med 338 poeng. Han var også god i Etnedal med 235 poeng, så nå er det bare å fortsette på det nivået, Henrik.

Fra Fylkesmesterskapet må vi også ta med at Roy Fredriksen vant V55 med 343 poeng. Dessverre skal han ikke på Landsskytterstevnet denne gangen.

Tor-Arne Solbakken er stort sett fraværende på listene i denne perioden, da han prioriterte Fredrikstad MSL og Nordisk veteranmesterskap i Eskilstuna. Det ble bronse på Luftgevær i V73 med 378,3 poeng. På 172 match 300 meter ble det brukbare 550 poeng, men det holdt bare til fjerdeplass i V65.

Før han dro til Sverige rakk han innom det tradisjonsrike Drangedalstevnet der han sikret seg sitt tredje resultat over kravet til klasse fem. Med 245/345 er han klar for klasse fem også i sesongen 2025. Med 99 og fem innertiere ble det også aksje i stevnets grunnlagspokal. Det er noen år siden sist han fikk aksje i en pokal på et åpent stevne.

Nå er det Norgescup og Landsskytterstevne som er neste oppgaver for skytterne. Rygge stiller med Østfolds største tropp til LS med 19 skyttere. Deriblant Elisabeth Sørli Runhovde og Jan Øivind Runhovde i den nye jegerklassen. Det blir mye spennende å følge med på.