Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

Medaljetroikaen suser videre

Aldri tidligere har Rygge skytterlag hatt så mange skyttere, som har skutt så mange stevner, og som har sanket inn så mange medaljer som vi har nå.

I klasse 1 støvsuger Magnus Madsen distriktet for stevneseiere. Nå noterer vi i rask rekkefølge Spydeberg (246), Rælingen (248), Degernes (249) og Rakkestad (249). Imponerende, og snart er det Landsdelskretsstevne.

Den yngre garde ligger ikke langt bak. I rekruttklasse gikk Lilly H. Madsen helt til topps på stevnet i Spydeberg med 347 poeng. Her gikk bronsen til Jonas Sørli Runhovde med 342.Han hadde samme poengsum i Rælingen, og der holdt det til sølvmedalje, Samme valør fikk han på medaljen i Degernes, med flotte 348 poeng. Her datt Lilly utenfor pallen med 345 poeng. Det er høyt nivå i klassen der alle må skyte med kaliber 22 – også kjent som salongpatroner.

I Rakkestad klatret Lilly opp på pallen igjen, Etter å ha skutt best på hovedskytinga med 246 ble det bare 90 på omgangen, men 336 holdt til bronseplass. Hva som skjedde på omgangen vites ikke, men Jonas fikk bare 91 så vindforholdene kan være en plausibel forklaring.

Bronseplass i Rakkestad ble det også på ungdomsgruppas «veteran» Kristian Ystgaard Oswald med 335 poeng i eldre junior. Den klassen skyter fullt seniorprogram på 100 meteren.

I eldre rekrutt leverer Jonas Andersen jevne resultater med 230 og to ganger 232. Resultatene på enkeltserier indikerer at høyere poengsummer er rett rundt hjørnet. Pappa Tomas sliter jo med at han skyter i samme klasse som Magnus, så førsteplassen er opptatt. Både i Degernes og Rakkestad ble det 240.

Den yngste stevnedeltakeren vår, Malin H. Madsen i nybegynner ung kom helt opp på 241 i Rakkestad. Meget godt skutt, også hun med kaliber 22 og de utfordringene det gir med tanke på å lese vinden.

Hans Petter Aas-Hveem fikk en kanonstart med 145 poeng på 15-skudden i Rakkestad, men dessverre ble det vanskelig å skyte grunnlag etter den åpningen. 85 poeng er jo langt under hans nivå.

I klasse 5 sliter og jobber Tor-Arne Solbakken for å få sesongens tredje resultat over 241, og plass i klasse fem også neste år. Denne uka var det jevnt, og ganske nærme men ikke godt nok: Siljen (237), Styrvoll (239), Rakkestad (239), Urskog (240) og Degernes (239). Men nesten slår som kjent ingen mann av hesten.